Vaniljpannacotta

Vaniljpannacotta med hallon/smultronsås

Recept för 25 personer

25 dl vispgrädde, 15 gelatinblad, 5 st vaniljstänger alternativt 5 tsk vaniljsocker

2,5 dl strösocker

Hallon/smultronsås

2000 gr Hallon, 10 dl smultron (kan ersättas av hallon), 5 msk socker, 5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1) Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten) i minst 5 min.

2) Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och vaniljstängerna i en kastrull. (om ni har valt vaniljsockret utgår denna punkt)

3) Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra i ca 1-2 min.

4) Ta av kastrullen från plattan, se till så att det inte kokar. Lägg i gelatinbladen och rör om till dess bladen har lösts upp.

5) Sila bort vaniljstången (om ni har valt vaniljsockret utgår denna punkt) häll upp i glas. Mängden beroende på mycket man vill ha.

6) Ställ in glasen i kylen och låt stelna i 3-4 tim.

Hallon/smultronsås

7) Koka ihop hallon & smultron i en kastrull tillsammans med sockret.

8) När röran har blivit mosig sila bort kärnorna & sikta i vaniljsockret.

9) Låt svalna lite innan du häller det på pannacottan som då har stelnat.

10) Riv gärna lite mörk choklad på och garnera med hallon, smultron eller båda.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.