Ungersk Gulasch


Ungersk Gulasch

Ingredienser till 6 personer

1 kg Högrev

3 gula lökar

4 vitlöksklyftor

3 selleristjälkar

1-2 chilifrukter

2 tsk kummin

1,5 msk paprikapulver

4 dl tomatpuré

8 dl oxbuljong

3st röda paprikor

6st potatisar

Olivolja och smör till stekning

Salt och svartpeppar

1 Skär köttet i 3cm stora tärningar. Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukten och fräs tillsammans med köttbitarna i smör och olja i en tjockbottnad gryta.

2 När köttet brynts och löken mjuknat tillsätter vi kummin, paprikapulver och tomatpuré och späder sedan med buljongen.

3 Rensa paprikorna och dela i lagom stora bitar. Lägg i bitarna i grytan tillsammans med det övriga och låt det sjuda under lock i 1 timme.

4 Skala och skiva potatisen. Lägg i potatisen och låt sjuda i ytterligare ½ timme. Smaka av med salt och peppar.

Bon apetit

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.