
Rullad köttfärslimpa
Rullad köttfärslimpa med ost rökt skinka & kantarellsås
Recept; (4 port.)
500 g Blandfärs
1 st Ägg
1 dl Grädde
1 msk Ströbröd
1 st Finhackad gul lök
Salt & peppar
1-1,5 msk Fransk senap
100 g Rökt skinka
100 g Lagrad ost i skivor
½ tsk Timjan
Smör till formen
Tillredning;
1) Häll grädden i en bunke. Blanda i ströbröd och låt det
svälla. Blanda i ägg, den hackade löken och krydda med salt och peppar efter smak.
2) Arbeta in gräddblandningen väl i färsen.
3) Fukta ett bakplåtspapper med vatten och tryck ut färsen jämt till en kvadrat.
4) Bred på ett lager senap. Täck senapen med skinkskivor och ostskivor i nämnd ordning. Strö på färsk timjan.
5) Rulla ihop färsen (som en rulltårta) med hjälp av det fuktade pappret. Lyft över rullen i en smörad form (alt. bakplåt)
6) Stek i ugnsvärme 175 grader i 50-60 min.
7) Rätten serveras med potatis, kantarellsås och grönsakssallad (Salladen kan ersättas med valfria grönsaker.)
Upplägg & servering;
Montera (läggupp) anrättningen snyggt på tallrikar. Inte för stora
portioner. ”Det ögat ser skall smaka mer”. Placera ut resterande
mat centralt så att gästerna vid behov kan ”backa”.
Tillsammans för ett bättre liv
I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.
- PRO medlemsresor
- Utvecklande studier
- Fri datasupport
- PRO Mervärde
- Försäkringar
- Billigare resor
- Samhällspåverkan