Regnbågslax med hummersås

Regnbågslax med hummersås

( 4 port)

1 st. filead och urbenad lax ca. 800 gr

2 dl grädde

1 fl. Hummerfond (Bong)

1 st. citron

1 liten purjolök

1 kruka dill

Salt

Citronpeppar

Tillredning;

Ställ ugnen på 175 grader

Smöra en ugnsfast form

Skär filéerna i 4 lika stora bitar "viktmässigt"

Salta och strö över citronpeppar

Lägg några ringar purjolök på varje fiskfilé

Ställ in formen i ugnen till fisken uppnått en temperatur på 60 grader

Sås;

Häll grädden i en kastrull

Blanda i hummerfonden tills smaken känns bra. Koka ihop.

Servering;

Lägg en filé på tallriken. Häll över en lagom mängd sås och garnera med dill och citronskivor. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.