Päron i apelsinsås

Päron i apelsinsås

En smidig dessert som man förstås även kan servera med glass. Väljer du glass med pistaschsmak kan du notera att den förmodligen stavas “pistage” på paketet. GB stavade fel från början och har behållit den stavningen!

Du behöver för 4-6 pers

  • 6 päronhalvor från burk
  • 2 dl apelsinjuice
  • 2 msk honung
  • 3 msk hackad pistaschmandel
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält honungen i en traktörpanna och späd med juicen. Koka ihop sakta och späd med fruktspad om så behövs. Låt kallna.
  2. Vispa grädden med vaniljsockret.
  3. Lägg päronen över, slå på såsen och strö på mandeln.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.