Morotssoppa

Morotssoppa med örtkesella

För 4 port

Snabblagat recept på smakrik och värmande morotssoppa med örtkesella. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, kajennpeppar, lime, kokosmjölk och kvarg. Avnjut med en skiva bröd!

Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och kajennpeppar. Låt koka i ca 15 minuter.

Starta timer

Finriv det yttersta limeskalet. Dela och pressa juicen ur limen. Tillsätt detta, kokosmjölk och salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer.

Blanda kesellan med gräslök eller persilja. Smaka ev. av med salt och peppar.

Servera soppan med en klick örtkesella, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.

Ingredienser

  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 lime
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 dl kesella (10%)
  • 1/2 dl hackad gräslök eller persilja
  • 1 tsk salt
  • peppar

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.