
Kotlett i ugn
Ingredienser:
- 1 kg (ca 4 st) karrékotletterLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (med eller utan ben)
- eller 1 kg fläskkotletterLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (med eller utan ben)
- eller 1 kg fläskkotletterLänk till annan webbplats.
- 3 dl vispgräddeLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (eller annan sort)
- 2-3 msk sojaLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (äkta, t.ex. Druvan, Mrs Cheng)
- 1 tsk sambal oelekLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
Serveringsförslag:
- ev. 4 portioner kokt risLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
- ev. ca 300 g ärtorLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. eller andra grönsaker t.ex. sallad
Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
Utrustning:
- 1 st ugnsformLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. ca 20x30 cm
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i 1 timmar och 30 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
- Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.
- 1 kg (ca 4 st) karrékotletterLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (med eller utan ben)
- eller 1 kg fläskkotletterLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (med eller utan ben)Mät upp grädde, soja och sambal oelek i en bunke. Blanda.
- 3 dl vispgräddeLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (eller annan sort)
- 2-3 msk sojaLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. (äkta, t.ex. Druvan, Mrs Cheng)
- 1 tsk sambal oelekLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
- 3 dl vispgräddeLänk till annan webbplats.
- Om du tar vispgrädde (vilket jag rekommenderar) kan du ta den större mängden soja. Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja kan man blanda i lite mer grädde.
- Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen. (Tryck gärna ner kotletterna om det behövs så de täcks så mycket som möjligt av såsen. Ös över sås om det behövs så att hela köttytan täcks, annars kan köttet bli bränt.) Häll såsen över kotletterna.
- Tillaga i mitten av ugnen i 175°C i 90 minuter om kotletterna är frysta. Det räcker med 70 minuter om kotletterna är kylskåpskalla. Tillaga i ugnen.
- Servera med t.ex. kokt ris och grönsaker.
- Serveringsförslag:
- ev. 4 portioner kokt risLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats.
- ev. ca 300 g ärtorLänk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats. eller andra grönsaker t.ex. sallad
- ev. 4 portioner kokt risLänk till annan webbplats.
- Serveringsförslag:
- Kotletterna och såsen innehåller inga kolhydrater utan det är tillbehören som påverkar GI-värdet. Välj fullkornsprodukter och ta endast små portioner av bröd, ris och potatis.
- Tänk på att ta den mindre mängden soja om du tar en mindre fet grädde.
- Servera med kokt ris eller pressad potatis samt grönsaker.
- eller 1 kg fläskkotletterLänk till annan webbplats.
- 1 kg (ca 4 st) karrékotletterLänk till annan webbplats.
Tillsammans för ett bättre liv
I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.
- PRO medlemsresor
- Utvecklande studier
- Fri datasupport
- PRO Mervärde
- Försäkringar
- Billigare resor
- Samhällspåverkan