Kasslerpuckar m svampsås

Kasslerpuckar med svampsås

  • Serverar: 4 portioner

Under osttäcket göms en bädd av vitlöksdoftande bladspenat.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl riven ost till gratinering
  • Svampsås
  • 200 g svamp
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kalvfond
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Tina spenaten. Krama ur vätskan och fräs den med vitlök i smör. Salta och peppra. Skär kasslern i 4 bitar, ca 2 cm och lägg på ett ugnsfast fat. Fördela spenaten ovanpå köttbitarna. Strö osten över puckarna och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
  3. Sås: Ansa och hacka svampen. Stek den i smör, strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk, grädde och fond. Sjud några minuter under omrörning. Salta och peppra.
  4. Servera puckarna med såsen, kokt råris och tomater.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.