Kalasbiffar

4-5 Personer

Tillagningstid ca 40 min

4 hg malet kött

1 tsk salt

1 st ägg

2 msk potatismjöl

2 dl grädde

Vitpeppar

8-10 skivor bacon

Ostskivor

Stekning:

Smör eller margarin

Arbeta köttfärsen smidig med salt. Blanda i ägg och potatismjöl, späd med gräddmjölk och krydda med vitpeppar. Forma 8-10 st ganska tjocka biffar (2 cm ) av färsen. Vira en baconskiva runt varje biff och sätt fast den med en tandpetare. Bryn biffarna i margarin på båda sidorna och låt dem sedan eftersteka på svag värme 5-6 min. Eller placera de råa biffarna på ett ugnsfast fat. Sätt in fatet i medelvarm ugn (200 grader) att steka i ca ½ timme. Täck eventuellt varje biff med en ostskiva i de sista 10 min. i ugn.

Potatis eller ris och grönsaker är gott till.

Sås.

3 dl Grädde

2 dl päron cider

Krydda med grönpeppar efter egen smak.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.