Heta räkor i vitlök och curry

Heta räkor i vitlök och curry med tonvikt på "heta".

(4 port.)

1) 3 msk matolja
2) 1 msk curry
3) 1 msk chilisås (stark)
4) 1½ tsk cayennepeppar
5) ½ tsk salt
6) 2 st. vitlöksklyftor
7) 1 burk krossade tomater
8) 2 st. gröna paprikor
9) 2 dl matlagningsgrädde
Ca 400 g skalade och tinade räkor

Tillagas i en 2 liters traktörpanna eller liknande

A) Tillbehören 1-6 läggs i pannan i nummerordning. Ej för stark värme.
B) Efter en stund läggs tillbehören 7-9 i och kokas tills gräddgasen dunstat.
C) Räkorna läggs i endast en kort stund. För länge blir räkorna sega.
D) Serveras med vitt ris och painriche (ej nödvändigt).

Vi som har haft förmånen att äta denna rätt är Åke Lind, Göran Strand och Bernt Eriksson

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.