
Helstekt fläskfilé
Helstekt fläskfilé med chilisås
Helstekt fläskfilé med härliga smaker av chili, lime, sesamfrön och cashewnötter.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur.
- Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör-&rapsolja, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
- Blanda såsen med chilipeppar och limeskal och värm den under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris.
Ingredienser
500 gr fläsklfilé
Smör o rapsolja 2 msk
Salt 0,5 tsk
Chilipulver 0,5 krm
Sesamfrö 1,5 msk
2 st rödlökar
1 st färsk röd chili
150 gr sockerärter
Cashewnötter
Rapsolja till stekningen 1 dl
Kedela mild citronsås 3 dl
Chilipulver 0,5 tsk
Rivna skalet av 1 lime
Salt o peppar
Tillsammans för ett bättre liv
I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.
- PRO medlemsresor
- Utvecklande studier
- Fri datasupport
- PRO Mervärde
- Försäkringar
- Billigare resor
- Samhällspåverkan