Gulaschgryta från Pustan

Mustig ungersk gulaschgryta på lamm eller gris. Denna klassiska gryta sprider en ljuvlig doft av kryddor medan den puttrar på spisen. Du serverar grytan tillsammans med ris eller potatis. Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 400 g grytbitar av lamm eller gris
  • 2 gröna paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  • Värm olja i en gryta eller stekpanna. Bryn grytbitar av lamm eller gris runt om.
  • Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur en röd chilifrukt. Strimla den fint. Skala och hacka löken.
  • Lägg ner allt det gröna och låt fräsa med några min. Krydda med salt, svartpeppar, kajennpeppar och paprikapulver.
  • Häll på krossade tomater och vatten. Låt koka ca 30 min. Servera med kokt potatis eller ris och färsk gurka i bitar.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.