
Grön ärtsoppa
Grön ärtsoppa med pepparotsfraiche
(4 port)1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 1 påse frysta gröna ärter (à 600 g)
- 8 dl vatten
- 2 msk konc kycklingfond
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 2 1/2 msk finriven pepparrot
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 100 g finstrimlad kallrökt lax
Gör så här
Skala och hacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs i olja i en kastrull.
Tillsätt gröna ärter, vatten och koncentrerad kycklingfond. Låt koka ca 2 minuter. Ta från värmen.
Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Krydda med salt och peppar.
Toppa soppan med finriven pepparrot blandat med crème fraiche och finstrimlad kallrökt lax.
För alla
Kontrollera kycklingsfondens ingrediensförteckning noga, förövrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot i Mat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Tillsammans för ett bättre liv
I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.
- PRO medlemsresor
- Utvecklande studier
- Fri datasupport
- PRO Mervärde
- Försäkringar
- Billigare resor
- Samhällspåverkan