Fläskfilé med madeira skysås

Fläskfilé med madeira skysås

Ingredienser

Portioner: 4

1 Fläskfilé ( ca. 100 - 150 gr/person)

1 msk smör till stekning

Fyllning:

1 dl finhackad rökt skinka

1 dl riven parmesanost

½ dl finhackad lök

½ dl finhackad gul paprika

1-2 finhackade vitlöksklyftor

3 msk ljus dijonsenap

Sås:

1 dl madeira

1 msk kalvfond

½ msk soja

100 gr smör

Gör så här:

1 Blanda alla ingredienser till fyllningen.

2 Putsa filén och fyll den med fyllningen antingen genom att skära upp filén eller att sticka hål genom filén på längden och sen fylla filén med hjälp av ett träskaft. Om filén skärs upp är det viktigt att binda ihop den för att hålla fyllningen på plats.

3 Bryn filén runt om i en smörad stekpanna. Krydda den med salt & peppar.

4 Efterstek filén i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.

Sås:

1 Vispa ur pannan (grytan) med madeiravinet.

2 Tillsätt soja och kalvfond.

3 Låt det koka ihop.

4 Rör ner smöret

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.