
Fiskgryta: +++++
(4 port.)
400 g fiskfileer ev bitar av lax
1 strimlad purjolök
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
Salt o svartpeppar
1/2 dl chilisås
1 msk pressad citron
1 burk musslor i vatten
1/2 kg oskalade räkor
Dill
1. Fräs purjolöken i smör tills den blir mjuk utan att ta färg. Strö över mjölet o rör om.
2. Tillsätt grädde, salt, peppar, chilisås och citron. Lägg i fisken skuren i bitar. Sjud på svag värme under lock ca 6-8 min.
3. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Blanda försiktigt ner musslor o räkor i grytan. Låt allt bli genomvarmt utan att koka.
Garnera med dill och servares fiskgrytan med pressad potatis eller ris.
Tillsammans för ett bättre liv
I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.
- PRO medlemsresor
- Utvecklande studier
- Fri datasupport
- PRO Mervärde
- Försäkringar
- Billigare resor
- Samhällspåverkan