Herrar har lärt sig ännu mer om matlagning

PRO Teg Studiecirkel matlagning för herrar har varit succérik. Ett trevligt gäng som gjort många nya bekantskaper samtidigt som man tillagat god och nyttig mat. Med hjälp av ledarna Gerd Lindahl och Kerstin Örn Andersson har bl.a. Gulaschsoppa, Pitepalt, Veckosallad, Kycklingrätt, Coleslaw, Laxgratäng, allt med diverse tillbehör tillagats och avnjutits.

PRO Tegs medlem sitter vid ett bor och tillagar smördegspuffar på matlagningscirkel. Ledaren står bredvid Foto: Gunilla Eriksson

: På menyn för PRO Tegs matlagningscirkel för herrar, fanns förrätten Smördesgpuffar på menyn. Här färdigställer Stig Danielsson rätten med hjälp av ledaren Kerstin Örn Andersson. Foto: Gunilla Eriksson

Varje tillfälle har inletts med kaffe och samspråk. Sedan har arbetet fördelats enligt uppgjort schema. Vid varje tillfälle har en trerätters måltid dukats upp och alla har under cirkelns gång fått pröva på att göra förrätt, varmrätt och efterrätt. Inhandling av råvaror, städning och disk har ingått. Kostnaden för råvaror har deltagarna delat mellan sig, vilket har gett en inblick i den ekonomiska delen av få mat på bordet.

Man har lärt sig vad mycket gott det går att göra av grönsaker, ex grönsaksröror på olika sätt. Ibland kan recepten bli lite krångliga och då har det varit bra med kunniga cirkelledare. Variationen på rätterna har varit bra med soppor, fisk, kött och vegetariskt. Laxgratäng med svamp och timjan var en riktigt god smakupplevelse.

Herrar från PRO Teg arbetar i köket och viker servetter Studiecirkel Från Husmanskost till festmat foto: Gunilla Eriksson

Herrar från PRO Teg arbetar i köket och viker servetter Studiecirkel Från Husmanskost till festmat foto: Gunilla Eriksson

En viktig del i träffarna är ändå den sociala biten att umgås och berätta historier för varandra. Att äta tillsammans är viktigt, då smakar maten så mycket bättre.

Vid cirkelns sista tillfälle var PRO Tegs ordförande Gunilla Eriksson och Karl-Gustav Lindahl från PRO Tegs Festkommitté inbjudna att prova på den tre rätter stora måltiden. De gjorde stor heder åt de välsmakande rätterna och berömde kockarna.

De blev bjudna på förrätt med Smördegspuffar, Bruschetta med tomat och basilika, Varmrätt Fläskytterfilé i sockerkakasform, picklad morot, Coleslaw på rödkål och även med äpple samt potatis och som efterrätt Päron med After Eight täcke och glass. En riktigt god festmåltid.

Efter avslutad cirkel känner alla sig mer hemma med momenten som tillhör matlagning och ska fortsätta med matlagning hemma.

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.