Från husmanskost till festmat

På menyn för PRO Tegs matlagningscirkel för herrar, stod vid sista tillfället, Rostas med potatis och pepparsås, som förrätt Räksallad och till efterrätt Affogato al caffé. Här ansvar Tage Eriksson, Torsten Grabbe och Bert-Ove Granström för förrätten

PRO Tegs cirkel matlagning för herrar avslutades med extra finess av festmat Foto: Gunilla Eriksson

PRO Tegs cirkel matlagning för herrar avslutades med extra finess av festmat Foto: Gunilla Eriksson

PRO Teg Studiecirkel matlagning för herrar har lockat till stordåd. Med stor hjälp av ledarna Gerd Lindahl och Kerstin Örn Andersson har bl.a. fläskpannkaka, omeletter, soppor, kycklingrätter, torskrygg och allt med diverse tillbehör har tillagats och avnjutits. Vid sista tillfället tillagades Rostas med potatis och pepparsås, som förrätt räksallad och till efterrätt Affogato al caffé.

Här hjälps man åt vid spisen Foto: Gunilla Eriksson

Här hjälps man åt vid spisen Foto: Gunilla Eriksson

Det härliga glada gänget har trivts med varandra och ledarna så bra, att de helst vill ha en fortsättningscirkel. Vid varje cirkeltillfälle har man börjat med en kopp kaffe och samspråk. Därefter arbetade man två och två med recepten och råvarorna enligt uppgjorda fördelningar. Ett schema för vad var en ska göra fanns för varje tillfälle. Under cirkelns gång har alla fått pröva på att göra förrätt, varmrätt och efterrätt. Inhandling av råvaror samt städning och disk har även schemalagts.

Hembakat bröd passar bra Foto: Gunilla Eriksson

Hembakat bröd passar bra Foto: Gunilla Eriksson

Man har fått lära sig att läsa recept, förstå förkortningar och handla råvaror så det räcker till det antal personer som ska äta. Alla känner att de nu har större förtroende för sin egen förmåga att handla, följa recept och eventuellt bjuda någon på mat de själva tillagat.

Kostnaden för råvaror fördelades mellan deltagarna, vilket gav en inblick i den ekonomiska delen av få mat på bordet. Priset för maten har varit rimligt, förutom den Skreitorsk som inhandlades, men det var också den godaste mat de ätit.

På menyn för PRO Tegs matlagningscirkel för herrar, stod vid sista tillfället, Rostas med potatis och pepparsås, som förrätt Räksallad och till efterrätt Affogato al caffé.

 I väntan på förrätten som består av räksallad Foto: Gunilla Eriksson

I väntan på förrätten som består av räksallad Foto: Gunilla Eriksson

Tillsammans för ett bättre liv

I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.

  • PRO medlemsresor
  • Utvecklande studier
  • Fri datasupport
  • PRO Mervärde
  • Försäkringar
  • Billigare resor
  • Samhällspåverkan
Pratbubblor innehållandes texten Gå med i PRO och påverka.