11 juni 2025
Sommarfest i strålande sol
På onsdagen gick PROs årliga sommarfest av stapeln. God mat och dryck, härlig musik och glada gäster stod på menyn.

Vacker dukning. Foto: Anette Persson
Glad dansat musik spred sig från Folkets Hus när PRO ställde till med fest. Ett 50-tal gäster satte sig vid vackert dukade bord och snart spred sig sorlet och skratten i lokalen. Den traditionella midsommarbuffén med Gerties supergoda sill (receptet finns längst ner i artikeln) dukades fram och alla lät sig väl smaka. Det blev snart tabberas på maten - och det är ju det som är meningen. Till dessert blev det så klart söta, röda jordgubbar.
Spelmännen från Svalöv spelade melodier som vi alla minns och snart var dansen igång.
Vilken härlig eftermiddag det blev. Stort tack till alla som bidrog på ett eller annat vis.
Styrelsen önskar nu alla PROare och så klart alla andra också en riktigt härlig sommar.
Matjessill i låda
Marinad:
1 liten rödlök
2 msk dill
2 msk ättikssprit
2 msk olja
3/4 dl socker
1 msk tomatpuré
1 1/4 dl vatten
10 krossade vitpepparkorn
10 krossade svartpepparkorn
(1 msk sherry)
Garnering:
1 dl majonnäs
1/2 dl gräddfil
3-4 tomater
dill
Blanda allt till marinaden. Häll det över sillen (utan spad) och låt stå i 24 timmar. Lägg upp sillen i en skål och låt bara en liten del av marinaden bli kvar. Ta även bort det mesta av dillen och löken.
Blanda gräddfil och majonnäs och bred över. Dekorera med tomater och dill.
Marinaden blir lagom till 1/2 kg matjessill. Hur mycket garnering som behövs beror på hur stor skål du har.
Lycka till!

11 juni 2025
Tillsammans för ett bättre liv
I PRO ser vi tillsammans till att livet som pensionär blir bättre och roligare. Här kan du träffa nya vänner, välja mellan mängder av aktiviteter och engagera dig i viktiga frågor. Som medlem får du också en lång rad förmåner som hjälper dig i din vardag.
- PRO medlemsresor
- Utvecklande studier
- Fri datasupport
- PRO Mervärde
- Försäkringar
- Billigare resor
- Samhällspåverkan