Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kultur Värmland

Varmt välkommen till

PRO Kultur Värmland!

Här har Du en förening för Dig som är pensionär eller har pension och har intresse av kultur. Vår ide är tillsammans med medlemmars önskemål utforma program med aktiviteter och därmed ge medlemmarna upplevelse, gemenskap och kunskap. Genom samverkan vill vi uppmärksamma enskilda kulturarbetare och andra verksamheter som finns inom kulturområdet i Värmland.

Ordförande är Ingvar Johansson, 0730 44 62 98.
Vår mailadress är: varmland.kultur@pro.se

" Bara för att man har slutat arbetslivet och är pensionär behöver man inte göra avkall på kultur, tvärtom det är nu som man har möjlighet och tid att utvecklas."

Nyss, just nu och snart, samt inom kort:

Uppsalaresa 29-30 augusti

Nu är det klart med en kulturresan till Uppsala! Titta närmare på programmet här och gör din anmälan så snart som möjligt!

______________

ID- och Bankgirostölder

Se PRO:s tips för att undvika elänne på nätet här!

______________

Vårträff

PRO Kulturs vårträff genomfördes med frödingsk musik och dikt som tema den 15 maj på Seniorernas Hus Karlstad.

Programmet var fyllt med sång, musik, dikt och skrönor. Det mesta är kanske inte ljug som deltagarna fick sig till livs, men lita på att värmlänningen alltid hittar sig fram till sanningen - förr eller senare! Björn Sandborgh, sångaren och uttolkaren av det värmländska musik- och diktarlynnet, sökte sig fram i det snåriga landskapet mellan hittepå och okända sanningar i Frödings liv och författarskap. Ingen bokstav har hittills funnits för liten för att inte tas på lek eller största allvar. Björn är hedersordförande i Frödingsällskapet och har också tonsatt flera av Frödings dikter bl a visan "Bygda mi".

Smörgås och kaffe med småprat stod därefter på menyn. Kulturs styrelse berättade om planerna inför hösten och lyssnade på medlemmarnas aktivitetsförslag under kaffet. Styrelsen tackade ett 60-tal närvarande medlemmar för en trevlig eftermiddag och önskade alla en skön sommar.

Domkyrkan 25 april

Ett nygammalt och populärt studiebesök på Domkyrkan mitt i Karlstad. Vi blev ca 30 stycken intresserade, så vi fick tränga ihop oss lite, men det gick bra. En nyhet från förra gången var att det framfördes ett tio minuter långt klockspel 11.45. Vi samlades i vapenhuset, strax innanför stora porten innan vi lyssnade till dagens musikframförande. Jörgen Martinsson bjöd på orgelmusik från sekelskiftet 16-1700-tal, samt ny musik av M. Dupré. Lätt även för en amatörlyssnare att höra skillnaden i klangerna. Soppor, fisk eller pumpa, serverades sedan i byggnaden väster om kyrkan. Husmor tackade för många frivilliga bidrag! Vi var som sagt några för många, så aktiviteten lär återkomma ganska snart igen och då eventuellt kompletterat med med besök på östra kyrkogården.
_____________

Önskeresan: Passa på att ta en titt på vår långa önskelista, nu med extramånga tilläggsförslag efter Göteborgsresan. Vad sägs om att resa utomlands? Du hänger väl med på nästa äventyr!

_____________

Vi vill bli mera åtkomliga. I sommar kommer vi därför ut med en App för mobilen! Där kommer vi, förutom på hemsidan, att publicera allehanda tips och tekniska finesser som underlättar kulturkonsumtionen hos oss.
_____________

Läs gärna vidare under flikarna:
Program, Kulturtipset, Om oss, Bilder, Kontakta oss, Bli medlem Öppnas i nytt fönster..

 


Muralmålning
CGc

Du som hellre gissar ofta än rätt har här chansen att lägga in en måfågissning på detta verk! Se här!

Göteborgsbild

 

 

 

 

 

Läs gärna vidare under flikarna:

Program, Om oss, Bilder, Kontakta oss, Bli medlem Öppnas i nytt fönster.. Kulturhorisont, Start

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet