Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Östervåla-Harbo
Personer framför träd
Tulpaner på bordet

Verksamhetsplan för år 2022

2021 blev inte ett rikt verksamhetsår. Första halvåret gick föreningens verksamhet på kryckor. Pandemikryckor. Det var först under hösten som vi kunde hålla planerade aktiviteter fullt ut.

Nu ser vi fram mot ett rikt 2022.

Under året blir det som vanligt en rad trivselcafeér i församlingshemmet dit vi också förlägger våra bingoaftnar.

Trivselcafeérna är grundbulten i vår verksamhet men vi har givetvis också en del andra eftertraktade verksamheter som boule, fiske och bingo.

Vi kommer också att satsa på ett antal resor. Eckeröresan är populär och den planeras att göras två gånger under året. Trav- och cinderellaresor planerar vi tillsammans med de övriga pensionärsföreningarna i vår kommun. En teaterresa med besök av Iggesundsrevyn är redan inbokad.

Sommarfesten på boulebanan där vi traditionsenligt bjuder in alla pensionärer i Harbo och Östervåla satsar vi också på. Ett uppskattat arrangemang.

Den återkommande och populära cafékvällen på hembygdsgården där vi 2021 införde allsång blir det förstås också 2022.

Sedan får vi inte heller glömma julbordet med god mat och underhållning.

Det här är stommen av föreningens planerade verksamhet för 2022. Men styrelse är inte främmande för ytterligare arrangemang om medlemmarna så önskar. Det är bara att komma med förslag. Styrelsen lyssnar och tar till sig.

Medlemsantalet har sjunkit under 2021. Tyvärr, men helt förklarligt då vi inte kunde hålla planerade verksamheter. Men vi är fortfarande den PRO förening i vår kommun som har de flesta medlemmarna. Under 2022 kan vi förhoppningsvis bättra på medlemsstocken igen när vi kan ha ordinarie programpunkter.

En viktig sak under 2022. Det är att vi fångar upp de yngre pensionärerna. Här kan vi alla hjälpas åt att muntligt berätta för dem hur roligt vi har i våra verksamheter. Sjukt kul har vi. Medelåldern i vår medlemsstock ligger nu på 76 år. Här har vi lite att jobba med för att sänka medelåldern.

Styrelsen hoppas på ett roligt och stimulerande 2022.

Vid pennan ordförande Curt Fogelin