Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Maria

Bilder

Här är bilder från PRO Marias aktiviteter och möten.

År 2024

Anders Forslund och Barbro Lindkvist roade årsmötesdeltagarna med musik och sång från -60-talet. Foto: Bo Stegman

Journalisten och Rysslandskännaren Stig Fredriksson föreläste om Putins väg till makten i Ryssland vid medlemsmötet den 29 februari. Efter det intressanta och omskakande föredraget stod medlemmar i kö för att köpa Stigs bok Sista ordet.

Tom Alandh berättade på medlemsmötet den 25 januari om sitt arbete som uppskattad dokumentärfilmare för SVT. Cirka 70 medlemmar kom och lyssnade. Foto: Bo Stegman

År 2023

Lördagen den 16 december var vi 47 medlemmar, från PRO Maria och Gamla stan, som trängdes kring den mycket fina julbuffén på restaurang Kvarnen.

Bibbi Rödöö från Sveriges Radio berättade på medlemsmötet den 16 november om hur sommarpratarna till P! tas fram.

Äldreministerns statssekreterare Rasmus Hegefors berättade om regeringens äldrepolitik på medlemsmötet den 19 oktober. Han fick många kritiska frågor.

Årsta holmar, en oas i Årstaviken, var utflyktsmålet på PRO:s friluftsdag. Här fick vi en intressant guidning, spännande promenad och en äppelkaka med äpplen från gårdens träd.

På friluftsdagen den 27 september promenerade vi runt Årsta holmar

Äppelkakan med äpplen från Årsta gårds äppelträd smakade mycket gott!

Vid medlemsmötet den 21 september berättade Håkan Wahlqvist, föreståndare för Sven Hedins stiftelse, om forskaren Sven Hedins resor i Centralasien i slutet av 1800-talet till början av år 1900.

En representant från Active Age gästade oss den 24 augusti och pratade om hur vi håller kropp och knopp i form. Foto:Bo Stegmann

Många dök upp vid PRO Marias sista sommarfika den 22 augusti. Foto: Bo Stegmann

Artisten Lill Lindfors med musiker tackades för ett uppskattat uppträdande den 25 maj hos PRO Maria.

Bo Erlandsson i valberedningen föreslår omval för Per Rudin (stående i bakgrunden) som ordförande för PRO Maria på årsmötet den 30 mars.

Den goda tårtan från Lisas grabb gick åt snabbt på årsmötet den 30 mars.

Leif Pagrotsky pratar inför åhörare på ett möte

Leif Pagrotsky pratade om sitt arbete som generalkonsul i New York på medlemsmötet den 16 februari. Naturligtvis blev det också en del politiska diskussioner. Han har ju tidigare varit bland annat näringsminister samt utbildnings- och kulturminister i socialdemokratiska regeringar.

År 2022

PRO-föreningarna Maria, Högalid och Katarina hyrde minigolfbanorna invid Tantolunden på friluftsdagen den 22 september. Några lyckades med att slå bollen "hole in one"!

Eva-Karin Gyllenberg, före detta DN-journalist, berättade om Stockholms gatunamn- och kvartersnamn på månadsmötet den 13 september.

PRO Maria bjuder på sommarens sista fika den 23 augusti. Under juli och augusti har föreningen ordnat uppskattade fikastunder på Södermalm.

Björksångarna från Björkhagen underhöll vid PRO Marias våravslutning den 24 maj. Därefter drog prat och diskussioner mellan medlemmarna igång runt borden i lokalen. Se bilder nedan.

Text

Den 4 maj kampanjade PRO Maria utanför Södra station för höjda pensioner, en bättre äldreomsorg och en tandvård som vi har råd med.

På PRO Marias medlemsmöte den 26 april berättade ensamseglaren Eva Kullgren om sin fem år långa seglats från Sverige, via Europas kanaler, ner till Turkiet, sedan via Medelhavet, över Atlanten mot Brasilien. Därefter tog hon sig med båten uppför Amazonasfloden till Puerto Rico där hon strandade med havererad motor.

På medlemsmötet den 1 mars 2022 berättade författaren Eric Björklund om hur svenska militären hjälpte till att evakuera den finska befolkningen från Karelen under vinterkriget 1940. Allt skildras i boken Bataljon Sederholm, som Eric Björklund har skrivit.

År 2021

Medlemmar i PRO Maria tar för sig av julbordet på Ersta Terrassen den 15 december

Medlemmar tar för sig av godsakerna på Ersta Terrassens julbord den 15 december.

Emil Boss

Emil Boss, författare, berättar om sina studier av sydafrikanska vingårdar och arbetsförhållanden på medlemsmötet den 23 november 2021.

Chef för äldreomsorgen Södermalm Odine Nzeribe på medlemsmöte oktober 2021

Odine Nzeribe, chef för Södermalms äldreomsorg, pratar om äldreomsorgen på medlemsmötet den 19 oktober 2021

Boulegänget

Boulespelare i PRO Maria hösten 2021