Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Centrala Huddinge

IT-support

Informationsteknologi (IT) är ett begrepp vi ofta hör i en tid då elektronik tar över människors roll att utföra tjänster av olika slag i vår vardag.
Många pensionärer, utan tidigare erfarenhet av datorer, har hamnat i ett utanförskap som begränsar deras vardag. Åtgärder i form av kurser för äldre finns, men att lära nytt och komma ihåg är svårt för alla seniorer.
Under den här fliken finns i all enkelhet en del råd och tips med fokus på IT-området. Förslag på kompletteringar mottas tacksamt.

Huddinge kommun saknar en "fixare" för IT-utrustning typ datorer och mobiler. Framstötar från pensionärsorganisationer att införa en sådan tjänst har klingat ohörda. Skäl har aldrig lämnats, men ett kan vara svårigheten att hitta någon med tillräckligt bred kunskap - IT-området är jättestort - och skulle någon intresserad ha den kompetens som krävs så kostar det.

Men det finns hjälp att få, både från PRO och fristående SeniorNet, men då handlar det om hjälp via telefon och personligt besök medtagandes sin felande utrustning. Uppstår fel i till exempel router och nätverk är det främst det bolag som levererar bredband/TV som kontaktas och som kan lösa de flesta fel på distans.
Det går också att kontakta IT-ansvarig för råd i akuta situationer.

På undersidorna, när du klickar på >, hittar du också en förklarande lista över svåra ord och akronymer som IT-världen svänger sig med. Här finns också en del fakta om mobiltelefonens snabba utveckling och förstås tips om hur du skyddar dig från angrepp från illasinnade som försöker stjäla personliga uppgifter.