Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Stockholms län

Kampanjen 2022 - bild och rapporter

Även den sista kampanjen den 24 augusti blev lyckad, enligt de rapporter vi har fått. Det blev som vanligt glada tillrop till demonstrerande PRO:are och tummen upp för våra krav på högre pension, en bättre äldreomsorg och en tandvård som vi har råd med.
Nedan hittar du bilder även från den 4 och19 maj samt 7 juni. Allra längst ned kan du lyssna på ett inslag i Radio Stockholm där Curre Hansson, ordförande i distriktet, intervjuas.

Många glada miner och tummen upp fick PRO Sollentuna den 24 augusti.

Eva, Karl Erik och Janne demonstrerar utanför Svedmyra tunnelbanestation den 24 augusti.

PRO Årsta demonstrerar utanför Årstabergs station den 24 augusti 2022

Sören Renvall, Charlotte Banks och Christina Boner demonstrerar vid en hållplats i Hässelby villastad.

Bilar tutade för banderollens text: Tuta för högre pension. PRO Årsta

PRO Högalid samlar namn för högre pension

PRO Upplands Väsby

tummen upp för PRO Sollentunas aktion

PRO Hässelby villastad

PRO Stureby vid Svedmyra station

PRO Sundbyberg

PRO Norra Botkyrka

Förbipasserande gjorde tummen upp för PRO Jakobsbergs demonstration utanför spärrarna vid Jakobsbergs station.

Kerstin Strömberg och Juan Carlos Cebrian i Farsta Strand. Det regnade men folk gjorde ändå tummen upp, enligt fotografen Lasse Bäck, PRO Farsta.

PRO Årsta demonstrerar vid Gullmarsplan

PRO Handen kampanjade för tredje gången vid Handenterminalen. Vi mötte bara positiva och "Tummen upp"- reaktioner för tandkravet, hälsar Carina Röjdner.

PRO HÄSSELBY villastad visade upp sina plakat. Från vänster Sören Renvall, Charlotte Banks och Christina Boner. Vi blev avbrutna av regnet. Men många tummar upp, rapporterar Donald Monvall.

PRO Kallhäll demonstrerade utanför Kallhälls station.

Intressanta samtal, glada tillrop och tummen upp mötte föreningarna som var med i fortsättningen av Kampanjen den 19 maj. Återigen stod PRO:are utanför stationer, hållplatser och på broar med plakat och banderoller med våra krav på högre pension, en bättre äldreomsorg och en tandvård som vi har råd med. Nedan finns bilder från 19 maj och kampanjstarten den 4 maj.

Vid Farsta Centrum diskuterar Sven-Göran Svanborg och Lena Wall med en förbipasserande.

Tre medlemmar från PRO Stureby kampanjar vid Svedmyra tunnelbana 19 maj.

En förbipasserande vid Gullmarsplan gör tummen upp för högre pension. På bilden syns Eivor Jonasson-Ståhl, Roffe Bergman och Fred Persson från PRO Årsta.

PRO Vantör hängde upp en banderoll på en bro över vägen Älvsjö och Örby. Bilar tutade för budskapet: Tuta för en högre pension!

Glada miner och tummar upp mötte PRO Sollentuna vid pendeltågsstationen.

PRO Norra Botkyrka

Den 4 maj startade kampanjens om ansågs som lyckad, det visar bilder och rapporter från de som var med. Läs mer nedan. Allra sist finns ett par klipp ur lokala tidningar samt en länk till lokalradions intervju med distriktsordförande Curre Hansson.

Banderoll vid Stäket

Fisksätra

Slussen

Högdalen

Södra station

Jakobsberg

Sollentuna

Norrtälje

Norra Botkyrka

Kungsängen

Kallhäll

Vällingby

Älvsjö

Hässelby villastad

Tekniska högskolan

Väsby

Hornstull

Odenplan

Liljeholmen

Östertälje

Lyckad kampanj 4 maj

Många höll tummen upp och skrev på namnlistorna, rapporterar PRO-are som demonstrerade den 4 maj utanför stationer och trafikpunkter i Stockhoms län. Nedan kan ni läsa några kommentarer från dagen och även läsa ett par urklipp ur lokala media om demonstrationen.

Banderollen hölls ut över E18 och många bilar tutade. Utanför Barkarby pendeltågsstation stod vi med plakaten och samlade namn för höjd pension.
Aktionen var lyckad. Vi var mycket synliga även om en del sprang för att hinna med tåget.
Sigyn Meder, PRO Barkarby Skälby

Vi samlade in 120 namnunderskrifter utanför Södra Station.
Per Rudin, PRO Maria

Det gick bra idag, många tummar upp och leenden. Bra diskussioner med dem som hade tid att stanna.
Elsie Mann, PRO Sollentuna

Vi var fyra som manifesterade på Slussen klockan 11-13. Det är ju en strid ström av människor från bussarna till tunnelbanan och tvärtom. Våra budskap sågs av många. Vi blev flitigt fotograferade av unga och gamla. Uppmuntrade att fortsätta. Viktiga frågor. I de samtal som jag hade var "tänderna" ganska mycket i fokus. Vi hade namninsamlingen för höjd allmän pension.
Vi tyckte det var en bra tid då folk hade tid att prata med oss och skriva under uppropet.
Berith Granath, PRO Sofia

Katrin och jag själv, PRO Hägersten, har stått på torget i Axelsberg. Det var mycket givande. Vi har haft intressanta och givande samtal med många personer och visat de tre budskap vi tycker är viktiga inför valet i höst.
Agneta Sköldstedt, PRO Hägersten

För att höja stämningen sjöng vi och skramlade med grytlock.
Hans Mohlin, Upplands Väsby

Eftersom vi inte har tunnelbana så stod vi vid Åkermyntans busshållplats. Fick många "tummen upp" av bussåkare och bilister.
Ingrid Norbäck, Hässelby Villastad

Vi mötte så många glada och ibland stressande människor som var på väg till jobbet eller skolan. Vädret var det allra bästa. Många leenden, många hejarop och många tummar upp i luften. En man kom fram till oss och sa: ”Jag är också pensionär, men jag måste ändå jobba för pensionen räcker inte till”. Vi hade också en grupp bestående av vår ordförande Lena Svahn samt Karin Örnher och Lena Abrahamsson som stod utanför Hallonbergens Centrum. Även där var vår kampanj mycket uppskattad av folk som kom fram och pratade med dem. Utanför Sundbybergs station stod vi, Per Völker, Göran Nogård och jag.
Karin Holmberg, PRO Sundbyberg

Det var positivt, många gjorde tummen upp när de läste på skyltarna! Man märkte verkligen att de läste på skyltarna. En del yngre tog bilder och frågade om de fick lägga ut på sociala medier.
Britta Kärnström, PRO Östermalm

Det var lyckat, det var många som gjorde tummen upp, särskilt de yngre och äldre. Vi hade också samtal med några som vi sedan kommer att ringa upp. Yngre som passerade stannade och fotograferade oss.
Bosse Johansson, PRO Jakobsberg

Länstidningen i Södertälje

Lokaltidningen i Upplands Väsby

Curre Hansson intervjuas den 4 maj i Radio Stockholm om manifestationer på 55 platser i Stockholm för högre pension, förbättringar i äldreomsorgen och tandvård på samma villkor som övriga kroppen:

PRO-uppmaningen: Tuta för högre pension - P4 Stockholm | Sveriges Radio Länk till annan webbplats.

PRO Norra Botkyrka