Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Vinslöv

Välkommen till PRO Vinslöv

Vi är en vital förening med i dagsläget 358 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Jokerlotteriet

Den 2 april startar vi upp igen. Senast den 22 mars är det dags att betala för nästa omgång, meddelar Ulla.
Om du mot förmodan inte vill ha kvar ditt nummer så meddela detta till Ulla så fort som möjligt.

Föreningen har inga aktiviteter som pågår eller kommer att startas före 1 april.

Allt är inställt tills vidare

Vi återkommer med mer information efterhand.

Rekommendationer för bra och säker verksamhet inom PRO, Pensionärernas riksorganisation.

PRO rekommenderar distrikt, samorganisationer och föreningar att pausa all inomhusverksamhet. Rekommendationen gäller från och med den 18 november, 2020, tills vidare.

Smittläget har försämrats i Sverige under de senaste veckorna. Till följd av detta meddelade regeringen den 16 november skärpta restriktioner för alla åldersgrupper i hela landet. Från riksorganisationens sida uppmanar vi samtliga PRO-distrikt, samorganisationer och föreningar att ta dessa oroande signaler på största allvar och avstå från inomhusaktiviteter.

Vi hoppas att ni i denna svåra tid hittar alternativa sätt att träffas - ring varandra, möts digitalt över en fika eller middag, umgås gärna utomhus om ni inte är fler än åtta personer och alla är friska, tvättar händerna och håller säkert avstånd. Även för utomhusaktiviteter är det viktigt att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd och eventuella lokala/regionala restriktioner.

Det är nödvändigt att vi håller i och håller ut så att vi så snart som möjligt kan få träffas i ordinarie PRO-verksamhet.

Ta hand om er.

Klicka aldrig på en bifogad fil eller länk som medföljer e-post/sms utom om du här helt säker på vem som skickat det (ring och fråga först).
Lämna aldrig ut bankkortsuppgifter, kontonummer, bank-ID, Bankdoseuppgifter, personuppgifter till någon som frågar efter dom i e-post/SMS/Telefon mm.

Tips!
Om ett företag ringer er och skrämmer upp er med "vet du om att du har ditt personnummer finns på internet och du kommer att bli ID-kapad" så lägg på luren.

Alla borde gå in på Skatteverkets hemsida och registrera sig för Bank-ID krav vid adressändring. Vad som sker är att någon ID-kapar dig och adressändrar dig till någon annan adress (ex postbox) för att beställa ut ex bankkort i ditt namn som då hamnar i postboxen med efterföljande PIN-kod och du märker aldrig någonting. Om du registrerar dig hos Skatteverket kan inte vem som helst adressändra dig.

Vi har en särskild mottagning för dig som är 75 år eller äldre,
för att du är speciell.

På vår äldrevårdsmottagning erbjuder vi dig bokade besök i lugn och ro,
antingen på mottagningen eller som hembesök. Mottagningen har ett direkt­nummer,
så att du lätt kan nå oss.
Ring på nummer 044-309 04 70, måndag till fredag klockan 9–12 och 13–16.
Vi kan hjälpa dig med till exempel sårvård, läkemedel, psykisk hälsa,
levnadsvanor, förebygga fallskador och mycket mer som rör din hälsa.
Om det behövs, samarbetar vi med kommunen och sjukhusen för att underlätta för dig.
Vårdcentralen i Vinslöv

Du som är 75 år eller äldre kan få hjälp med enklare sysslor i hemmet via fixartjänsten. Tjänsten är gratis och är till för dig som bor hemma.

Enklare sysslor
Vi kan hjälpa dig med enklare sysslor inomhus via fixartjänsten. Sysslorna är inte fackmannamässiga arbeten och du behöver själv ha exempelvis glödlampor och säkringar hemma. Du kan bland annat få hjälp med att: sätta upp lampor och tavlor, byta glödlampor och säkringar, byta gardiner, fästa upp sladdar, kontrollera och montera brandvarnare, pumpa rullstolsdäck, hämta saker från vind eller källare, sätta upp och ta ner stege vid sotarbesök, smörja och justera lås, kollar brandskydd

Gäller ej för
Hjälp med att flytta, städa, klippa gräset, sköta trädgården, skotta snö, putsa fönster eller att plantera i balkong- och blomlådor. Vi kan inte heller hjälpa dig med arbetsuppgifter som kräver yrkeskunniga hantverkare, exempelvis elarbeten, VVS-arbeten, att byta lås eller glasrutor.

Du är välkommen att bokar fixartjänsten via kontaktcenter
på telefonnummer 0451-26 70 00.

Krans
Föreningsfana

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Så deklarerar du smidigt utan bank-id

  Nu är det dags att deklarera. I år har Skatteverket satsat extra på information bland annat i broschyren ”Dags att Deklarera” om hur man kan godkänna sin deklaration med telefon och sms. Detta för att så få som möjligt ska behöva bege sig ut och lämna deklarationen.

 • Övrigt

  Därför är internationella kvinnodagen så viktig för PRO

  FN:s Internationella kvinnodag uppmärksammas varje år sedan 1978 den 8 mars. Drygt 60 procent av PRO:s medlemmar är kvinnor. Hör PRO:s ordförande Christina Tallberg berätta varför det är en sådan viktig dag i dag.

 • Pension

  PRO medverkar i seminarium om pensioner på Socialdepartementet

  Ekonomisk trygghet vid ålderdom är en grundbult i svensk välfärd. Hur starkt är pensionssystemet och vad kan vi lära av andra nordiska länder? Fredag den 5 mars medverkar PRO i ett digitalt seminarium på temat ”Vägar till högre pensioner” med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

 • Övrigt

  Vill du ta del av när PRO syns i media?

  PRO syns dagligen i lokala, regionala och nationella nyhetsmedier. Nu finns det ett automatiskt flöde med alla sammanhang där PRO omnämns på vår hemsida, där det är möjligt att klicka sig vidare för att läsa själva nyheten.

 • Övrigt

  Långa väntetider hos Pensionsmyndigheten

  Nu har årets årsbesked för den allmänna pensionen landat hos Sveriges pensionärer och Pensionsmyndigheten har märkt av en ökning i antalet samtal. Myndigheten är medveten om att kötiderna stundtals är långa till deras kundservice och uppmanar kunderna att ha tålamod.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet