Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Laxå
Ordf. Alice Sandström

PRO Laxå


Ordf. Alice Sandström Skriver

Laxå-Röfors Maj 2021
Vad händer i PRO Laxå?
Från årsskiftet är föreningarna i Finnerödja-Tived och Laxå-Röfors hopslagna till Laxå PRO, men vi har på grund av pandemin inte haft några medlemsmöten.
Nu försöker vi satsa på ett sommarmöte utomhus vid Röfors Folkets Hus 27 maj. Vi kommer att ha tipspromenad, mångkamp och föreningen bjuder på fika. Däremot bjuder vi inte på skjuts beroende på coronaviruset. Hoppas att de som är intresserade kan ta sig dit på något sätt. Vid dåligt väder ställs mötet in.
Sedan siktar vi på att i år ha PRO-dagen i Finnerödja i augusti. I vanliga fall brukar vi vara i Bodarneparken, men det är inte fel att vara i olika kommundelar. Våra onsdagspromenader utgår från OK-stugan i Byggemarken.
Nu har vi haft vår första digitala Samverkansgrupp för seniorer i Laxå och det gick riktigt bra. Presentationer från Anna Håkansson om ekonomi, Madelene Maxe om disposition av statsbidrag riktat till äldreomsorgen och socialnämndens verksamhet framgick klart och tydligt. Brukarenkäten från 2020 visade att 92 % av de tillfrågade var nöjda eller mycket nöjda med hemtjänsten. Thomas
Dahlberg var också med och informerade om senaste nytt på kulturfronten. Biblioteket är öppet även om det är stängt för fysiska besök. En musikfestival planeras i Sannerud 9-11 september. Sockenstugan öppnar 1 maj och där finns en utställning från området Ramundeboda.
Frågor om hjärtstartare och register har varit upp vid tidigare möten. Hjärtstartare finns nu på biblioteket, men tyvärr är det inte öppet mer än några timmar om dagen och en hjärtstartare borde vara tillgänglig dygnet runt, för ett hjärtstopp kan hända vid vilken tidpunkt som helst.
Kommunchefen Harry Lundin informerade om bortforslingen av avfallet i Röfors, som pågår. 6,5 mnkr är avsatt för detta. Värmen hade börjat stiga i högen och det var risk för rökutveckling och därför var det verkligen tur att man satte i gång med arbetet innan det gick för långt. Då kunde vi fått samma elände som Botkyrka, när det började brinna i deras avfallshög.
PRO har framfört önskemål om protokoll och att Samverkansgruppen finns med på kommunens hemsida och våra önskemål har tillgodosetts även om vi inte fått protokoll utan får fortsätta med minnesanteckningar. Anteckningar från tidigare möten finns nu att läsa på Laxås hemsida.
Många av våra medlemmar har nu fått sitt vaccin och det kan möjligen underlätta så att vi ska kunna träffas mer normalt i fortsättningen. Hoppas alla får vara friska och kan njuta av våren som kommit en bit på väg. Det är så fint att se allt som börjar grönska och att lyssna till fågelsången som börjar redan på morgnarna.
Jag önskar er allt gott!
Alice

Här kan ni berätta mer om föreningens verksamhet.