Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Surte-Bohus

Välkommen till din förening SURTE- BOHUS PRO!

Nytt 2022-12-07. PRO SURTE BOHUS inbjuder till årets julmys. Torsdagen den 15 december Klockan 15:00 i Bohus servicehus. Det kommer att bjudas på kaffe, lussekatt och pepparkaka. Underhållning av Lilla bandet. Styrelsen för PRO Surte-Bohus vill på detta sätt tacka alla medlemmar för det gångna året och önska er alla en god jul och gott nytt år. Välkomna

Nytt 2022-11-25. Igår var vi några stycken från PRO Surte- Bohus, som var med på Ale norras Tjolöholmsresa. Det är en trevlig marknad, som kan varmt rekommenderas. Förutom allt som fanns att titta på och köpa, så träffade vi på både herrskapet från slottet och slottstrollen.

Nytt 2022-11-12. Carina Björklund var på vårt budgetmöte och berättade om hur man skall skydda sig mot äldrebrott. Hon var som vanligt en riktigt bra föredragshållare och fick oss både att skratta och fundera djupt på hur vi själva skulle fungera på om vi utsattes för äldrebrott. Själv fick jag till mig ett par saker, som vi i familjen borde bli bättre på och åtgärda skyndsamt som dom säger i den nya regeringen.

Nytt 2022-09-10. Varmbadet i Skepplanda håller öppet för oss pensionärer på torsdagar kl. 10.00 till 11.00. Du kan komma 30 minuter före badet för att duscha och basta. 10.30 börjar vattengympan och håller på i 30 minuter. Avgift 20 kronor per person. Varmbad fram till den 22 december varje torsdag. VÄLKOMNA

Nytt 2022-07-25. Styrelsen ser till att cafeterian hålls öppen även under sommaren. Idag hade vi två glada PRO:are som lät sig väl smaka av det goda kaffet med tilltugg. Vill passa på att varna för att bedrägerierna har ökat kraftigt bland oss äldre. Lämna aldrig ut några uppgifter eller bankid om någon ringer till er.

Nytt 2022-05-05. Ett förslag som kan göra underverk. Passa på att vara med på hemmagympa med Sofia, som går på tv1 måndag till fredag kl. 10.00. Det finns ingen coronarisk med denna gympa.

Nytt 2021-04-12. För dig som vill lära sig lite om utblidning i digitala betaltjänster, som du tar in på din telefon eller dator, så lämnar jag här ett tips. Gå in på youtube.com och sök på digitala betaltjänster eller så kan du söka på www.lanstyrelsen.se/sodermanland/natur-och-landsbyggdsutveckling/stod-for-landsbyggdsutveckling/grundlaggande betaltjanster. Tillhör du dom som vill vara lite bekväma, så finns en länk till sidan under Utbildning digitalt nedan.

Nytt 2020-12-31. Tyvärr var det ingen som hade gissat rätt på den första tävlingen , så vi kan inte lämna ut några lottpriser. Kanske att vi tar upp en ny tävlingsomgång efter nyår.

NYTT 2020-12-01.OBS! Tillkommande idag är att vi har lagt till en tävling, där du som gissar rätt är med om en utdelning av 5 stycken PRO-lotter. Tävlingen finns under GEMENSKAP OCH AKTIVITETER nedan 01 december. Tävlingen avslutas den 20 december.


Text

Föreningen tar gärna emot förslag från er medlemmar om möjliga verksamheter, som ni tror att vi gemesamt kan göra. Kontakta i så fall kontaktpersonerna.

Under om oss, så har du en länk till distriktet och lite om vår historia, där mer kommer.

Styrelsens telefonnummer hittar du nedan under fliken GEMENSKAP OCH AKTIVITETER 09 oktober.

Styrelsen håller hela tiden på att se över vilka flera verksamheter, som kan startas upp, och i vilken ordning, och återkommer förhoppningsvis inom kort. Har du information/bilder eller rättelse av bifogat material, så får du gärna lämna det till Jan Larsson tel: 0767-942425, men använd gärna mailet som är storelarsson@telia.com.


Text

Distrikt Norra Älvsborg hemsida

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

 • Övrigt

  PRO uppmanar finansmarknadsministern till krafttag mot bedrägerier

  Idag träffade PRO:s ordförande Åsa Lindestam och förbundssekreterare Johanna Hållén finansmarknadsministern, Niklas Wykman. Direkt efter mötet skickade vi ett öppet brev till Sveriges banker där vi kräver att de skyndsamt uppdaterar sina rutiner efter den nya domen i högsta domstolen.

 • Vård & omsorg

  PRO tycker till: strama upp reglerna för privata sjukvårdsförsäkringar!

  PRO ställer sig bakom kravet på stramare regler för privata sjukvårdsförsäkringar. PRO kommer alltid stå upp för att vård ska ges efter behov. Många multisjuka är också äldre och patienter som har lindriga besvär och sjukvårdsförsäkring ska inte tränga undan patientgrupper med större behov av vård

 • Övrigt

  PRO ställer sig bakom upprop mot digitalt utanförskap

  Var tionde invånare i Sverige lever i digitalt utanförskap. De kan inte få ett bank-id av olika anledningar och är utestängda från över 6000 tjänster som de har en medborgerlig rättighet att kunna nå. Samtidigt kan inte bankerna lösa detta på grund av regler som gör att alla inte kan få ett bank-id Men det finns en lösning.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet