Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Stenbrohult

Resa 4 gårdar på Österlen

PRO ÄLMHULTS Samorganisation

Gerts Busstrafik AB

PRO Älmhults Samorganisation 4/6 2024

4 gårdar på Österlen - en kulinarisk smakresa

07:30 Avresa från Jem & Fix, IKEA handelsplats

09:30 Förmiddagskaffe på Österlenkryddor

På Österlenkryddor berättar Cherztin och Anders allt om kryddodlingen och om säsongens smaksättningstips. Vi besöker gårdsbutiken för att botanisera bland allt det goda som skördats från kryddfälten.

11:15 Vinprovning på Köpingsbergs Vingård

När vi besöker Köpingsbergs Vingård tar Carl-Otto emot och berättar allt vi behöver veta om mousserande vin. Det blir naturligtvis vinprovning. under sakkunnig ledning. Här finns möjlighet till shopping av gårdens godsaker.

13:00 Lunch på Örums Nygård

På Örurns Nygård äter vi gott. Maten vi bjuds på är inspirerad av de fyra gårdar vi besöker under dagen. Till maten serverar Maria och Magnus historien om hur de förvandlade ett grisstall till hotell och restaurang.

14:45 Senapsprovning på Petersborgs Gård

Hos Monika och Hans på Petersborgs Gård odlas det senapsfrö, både gult och brunt. I senapstillverkningen får vi se och prova gårdens prisbelönta och otaliga senapsvarianter. Varianter som vi sen hittar på hyllorna i gårdsbutiken. Efter besöket är vi många senapsburkar och erfarenheter rikare.

Vi stannar på hemvägen vid Brösarps Backar för en buss fika.

Brösarps Backar är själva själs bilden av Österlen för många. Här passerade Carl von Linne under sin skånska resa i mitten av 1700-talet. Backarna har sedan inspirerat målarprinsen prins Eugen och har fått agera kuliss när Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta spelades in. Källa gårdens äppelodlingar fick agera Körsbärsdalen och området blev en del av Nangijala tillsammans med backarna bredvid. Därefter blev Brösarps backar "Bregottfabriken"' med svenska folket genom Arias reklamkampanjer under flera år.

Hemkomst ca 18:30-19:00.

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss. lunch. förmiddagsfika, eftermiddagsfika. samtliga besök och guidade visningar enligt program. Observera att samtliga tider (förutom avresa) är cirkatider.

Pris per person vid minst 45 resenärer: 820 kr Obs! max 55 pers. Annons kommer i Älmhult. Nu V16. Första anmälningsdag är den 23/4.

Sista anmälningsdatum: 19/5 och är bindande till Hjördis Tel. 070-557 16 31

Varmt välkomna Resekommittén!

Bankgiro för resan 831-3363