Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Älmhult

Vattenriket Kristianstad - 4 maj

Första bokningsdag är tisdagen den 4 april till Hjördis Johansson, tfn 070-557 16 31. Sista anmälningsdag är måndagen den 24 april.
Betalning av resan ska vara gjord senast en vecka innan avresedatum till Samorganisationens bankgiro 831-3363.
Pris: 550 kr/person vid minst 45 personer.

Program:
10.30
Avresa från IKEA Handelsplats (Jem & Fix)
11.15 Lunch på Breanäs Hotell
13.00 Stora Safaribåten
Vi får en unik möjlighet att komma ut i Kristianstads svårtillgängliga våtmarker. Vassområden, säv och betesmarker utgör biosfärområdet Vattenriket. Fina fotomöjligheter! Medtag gärna kikare för att bättre kunna studera gäss, änder och vadarfåglar längs med vägen. Oftast ser vi 5 arter av rovfåglar, ibland upp till 10 arter. Hägrar är vanliga och ibland ser vi den sällsynta kungsfiskaren som häckar här. Vi lär oss också om Helgeåns intressanta historia och hur landskapet förändrats från det att Kristianstad grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV till idag. Turen tar ca 1,5-2 timmar.
15.30 (ca) Flädergården Kaffestuga & Gårdsbutik
I Vinslöv väntar oss eftermiddagsfika samt fläder och pelargoner.
Flädergården är ett lantbruk där det istället för spannmål odlas fläderbuskar. Blommor och bär plockas manuellt och endast vid gynnsam väderlek och tas tillvara i hemkokeriet. Där tillverkas ca 15 olika fläderprodukter och några till när det är säsong. Vi får provsmaka under en rundvisning. I Pelargonhuset får vi höra om pelargonsamlingen som innehåller mellan 600-700 olika sorters pelargoner. Det finns möjlighet att köpa pelargonsticklingar och plantor samt "färdiga" pelargoner.
I kaffestugan avnjuter vi gårdens specialitet; fläderblomsvåfflor med hallonsylt och vispad grädde, kaffe/te/flädersaft. Här kan vi även inhandla egenodlade och egenproducerade fläderprodukter.
18.00 (ca) Hemma i Älmhult

I resans pris ingår: Resa i helturistbuss, lunch, guidad tur med Safaribåten, eftermiddagsfika och besök på Flädergården.