Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Älmhult

4 gårdar på Österlen - en kulinarisk smakresa - 4 juni

Första anmälningsdag är tisdagen den 23 april till Hjördis Johansson, tfn 070-557 16 31. Betalning av resan sker till Samorganisationens bankgiro 831-3363. Sista anmälningsdag är söndagen den 19 maj och är bindande.
Pris: 820 kronor/person vid minst 45 deltagare (OBS! max 55 personer).

07.30 Avresa från IKEA Handelsplats (Jem & Fix)
09.30 Förmiddagsfika på Österlenkryddor
På Österlenkryddor berättar Cherztin och Anders allt om kryddodlingen och om säsongens smaksättningstips. Vi besöker gårdsbutiken för att botanisera bland allt det goda som skördats från kryddfälten.
11.15 Vinprovning på Köpingsbergs Vingård
När vi besöker Köpingsbergs Vingård tar Carl-Otto emot och berättar allt vi behöver veta om mousserande vin. Det blir naturligtvis vinprovning under sakkunnig ledning. Här finns möjlighet till shopping av gårdens godsaker.
13.00 Lunch på Örums Nygård
På Örums Nygård äter vi gott. Maten vi bjuds på är inspirerad av de fyra gårdar vi besöker under dagen. Till maten serverar Maria och Magnus historien om hur de förvandlade ett grisstall till hotell och restaurang.
14.45 Senapsprovning på Petersborgs Gård
Hos Monika och Hans på Petersborgs Gård odlas det senapsfrö, både gult och brunt. I senapstillverkningen får vi se och prova gårdens prisbelönta och otaliga senapsvarianter. Varianter som vi sen hittar på hyllorna i gårdsbutiken. Efter besöket är vi många senapsburkar och erfarenheter rikare.
Vi stannar på hemvägen vid Brösarps Backar för en bussfika.
Brösarps Backar är själva själsbilden av Österlen för många. Här passerade Carl von Linné under sin skånska resa i mitten av 1700-talet. Backarna har sedan inspirerat målarprinsen Eugen och har fått agera kuliss när Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta spelades in. Källagårdens äppelodlingar fick agera Körsbärsdalen och området blev en del av Nangijala tillsammans med backarna bredvid. Därefter blev Brösarps Backar "Bregottfabriken" med svenska folket genom Arlas reklamkampanjer under flera år.
18.30-19.00 Hemkomst till Älmhult

I resans pris ingår: Bussresa i helturistbuss, lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika, samtliga besök och guidade visningar enligt programmet. Observera att samtliga tider (förutom avresa) är cirkatider.

Annons kommer i Älmhult.Nu vecka 16.