Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Söndrum
Tönnersjö trädgård


UTI DET BLÅ RESAN 2023
Hemliga resan utgick från Tempo och Preem när 56 medlemmar tog plats i bussen för okända resmål. Chauffören Lars och reseledaren Leif lotsade oss genom Halmstad, förbi Snöstorps kyrka, förbi Mestocka ljunghedar och till första stoppet som var Tönnersjö trädgård. Lasse Johansson välkomnade och uppmuntrade oss med några dragspelslåtar. Lasse och sonen Thomas tog hand om varsin grupp för guidning i det välskötta företaget. Vi fick information om företagets historia. Idag är 10 fast anställda och har en omsättning på ca 20 miljoner. Lasses kunskap om alla blommor och skötseln av dessa är också imponerande. Vi fick verkligen goda råd. I varje växthus, som omfattar 2000 kvadratmeter, fanns också mängder med amplar, som vattnas automatiskt liksom blomhaven. En data sköter mycket men hantverkskunnande behövs. Leverans av blommer sker varje vecka till företag i hela landet.

Tönnersjö trädgård

Från Tönnersjö gick resan vidare förbi Knäred och till nästa stopp Hishults konsthall. Innan måltiden fick vi möjlighet att vandra runt i parken med mängder av utplacerade konstverk. I konsthallen fanns också färgglada konstverk. En utmärkt måltid serverades och asvslutades med gott kaffe.

Hishults konsthall

Nu var det det spännande vart nästa resmål skulle bli. Det blev järnvägsmuseet i Ängelholm, där vi fick uppleva järnvägens historia. Svårt att beskriva allt som informerades om under rundvandringen där. Mycket sevärt. Eftermiddagskaffet smakade bra.

Alla resemålen är värda besök på egen hand. Tack till reseledarna Leif och Margareta, busschauffören Lars och guiden Ann-Marie. Alla resenärer var mycket nöjda med resan. Ytterligare några bilder redovisas nedan. /Allt nedtecknat av Rolf Johansson

Tönnersjö trädgård
Tönnersjö trädgård
Tönnersjö trädgård
Järnvägsmuseet

Bild från järnvägsmuseet i Ängelholm

Jörnvägsmuseet

Fantastisk fin och omfattande jörnvägsanläggning i museet