Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Furet

Bilder 2021-2022

från våra aktiviteter

Julträff 7 december 2022

Träffen inleddes med glögg och mingel. Innan vi kunde gå loss på skink/ostsmörgåsar och Ris a la Malta underhöll Calle "från Läjet" Karlsson. Julmusik med återblickar till hans julupplevelser på ett roande, lättsamt vis. Under tiden började snön falla och det blev riktigt stämningsfullt i den något kylslagna lokalen. Efter varmt kaffe blev det dragning i jullotteriet. Lyckliga vinnare väntade nog inte till julafton med att öppna paketen.

Kalkonmiddag 16 november 2022

48 medlemmar lät sig väl smaka av kalkonen med tillbehör som serverades på Restaurang Karl på Nissastrand. Musikerna Anders och Sylve underhöll med ett varierande musikprogram.

Höstmöte 26 oktober 2022

Mötets tema var TRYGGHET. Linneá Sandberg och sjuksköterska Britt-Marie från Kommunens Hemvårdsförvaltning berättade om den hjälp de kan få som pga sjukdom/ålderdom inte klarar sig själva.

Gun Yström, PRO:s representnat i KPR Kommunala Pensionärsrådet, informerade om det påverkansarbete pensionärsorganisationerna bedriver i Halmstads kommun. Vi fick bra information om bla anhörigstöd, äldreboenden, hur statliga bidrag kommit pensionärerna till del m.m.

Efter fikapaus hölls ett kort möte med beslut om medlemsavgift och om föreningens framtid.

Mötet avslutades med lotteridragning. Som vanligt gick vinflaskorna åt först.

Pubkväll 12 0ktober 2022

Vi testade ett nytt ställe för vår pubkväll. Campino på Gamletullsgatan är lätt att nå med buss och det finns gott om parkeringsplatser på Folkparkstorget. 21 medlemmar kom och åt god pizza och och välsmakande dryck. Trevlig samvaro under några timmar innan vi vände hemåt igen. Som någon uttryckte det "man skall ju ändå äta något på kvällen och då kan man likaväl göra det tillsammans med trevliga PROvänner". En lyckad kväll!

I väntan på mat och dryck

Veteranvetartävling 12 oktober 2022

Deltävling i PRO Vetarna 2022/2023 gick av stapeln den 12 oktober. 11 lag från Halland deltog. PRO Furet tävlade mot Halmstad Öster, Enslöv 2 och Söndrum. Margareta Ymén, Christer Fält och Mats Jönsson kämpade med 30 kluriga frågor. Söndrum och Halmstad Öster går vidare till semifinal i januari då de får möta segrarna från övriga två grupper.


Nationell Friluftsdag 22 september 2022

PRO anordnade denna dag friluftsaktiviteter i föreningarna i Sverige. PRO Furet valde att gå tipspromenad från Boulehallen på Gentoftevägen över fältet ner till grillplatsen vid Prins Bertils stig. Där väntade dagens grillmästare Seth med glödheta korvar. Smakade bra i det härliga höstvädret vid den fina grillplatsen. Tipspromenadens vinnare blev Mats Persson. Grattis!

Medlemsträff 24 augusti 2022

Trots att det fortfarande var riktigt sommarvarmt mötte 40 medlemmar upp på höstsäsongens första träff.

Mats Börjesson, kantor från Falkenberg inledde med ett varierats program. Det blev uppskattad musik av Elton John, Gessle, Marie Fredriksson m m.

Efter kaffestunden presenterade ordförande Gunilla Jönsson höstens program. Mötet avslutades med lotteri.

Utflykt till gården Ön 15 juni 2022

Lillemor hälsade ett 20 medlemmar välkomna i det soliga vädret. Mats Persson hade gjort frågorna till dagens tipspromenad. Vinnare blev Eva Kärrstrand, Kerstin Palm och Björn Ahlkvist. Träffen avslutades med att Ulla och Örjan Persson grillade korv vilket smakade gott


 

Träff på Söder 18/5 2022

Tyvärr blev det planerade studiebesöket på KKV (Konstnärernas Kollektiva Verkstad) och Galleri Najaden inställda pga sjukdom. 9 personer togs sig dock till Söderpiren. Det blev promenad på stranden och fikastund i caféet i härligt solsken.

Träff på Söderpir

Pizzakväll med musikkryss 27/4 2022

För tredje gången engagerades Mats Jönsson som "kryssmakare". I väntan på pizzaleveransen blev det en stunds mingel. Mätta och belåtna tog de 19 deltagarna sig an krysset. Melodierna var välkända och lätta att sjunga med i . Endast Mai Mogren hade alla rätt och förärades en vinflaska. Efter kaffe och morotskaka lämnade deltagarna Bygatans Kvartersstuga i den ljusa vårkvällen..

 

Årsmöte 30/3 2022

58 medlemmar medverkade på årsmötet. Lokalen var påskpyntad och vinsterna i lotteriet hade påsktema. Elvis4Ever inledde mötet med ett annorlunda program. Vältalige Tommy Lindgren gjorde en muntlig nostalgisk promenad från Folkets Park till Stora Torg kompletterad med passade musik. Många nickade igenkännande när det trevliga programmet framfördes. Några par intog dansgolvet till den dansvänliga musiken. Därefter serverades kaffe och wienerbröd. Årsmötet inleddes med parentation över medlemmar som lämnat föreningen under året. Leif Gustavsson, ordförande i PRO distrikt Halland ledde mötet. Till ny styrelse valdes: Gunilla Jönsson (ordförande), Seth Andersson (kassör), Angela Wobbe (studieorganisatör), Margit Lindgren. Mötet avslutades med dragning i lotteiet.

Julträff 8/12 2021

36 medlemmar trotsade kyligt väder och oskottade vägbanor och mötte upp på julträff i Bygatans Kvartersstuga. Värmande glögg och fint julprogram framfört av duon Gun och Susanne skapade julstämning. Skink/ostsmörgås, ris a la Malta och därefter kaffe intogs under trevlig samvaro. Vinsterna i lotteriet var inslagna som julklappar så innehållet avslöjades varken för vinnare eller de som hade otur att dra nitlotter. Formen på vissa paket avslöjade vinflaskor och de valdes naturligtvis först. När det var dags att bryta upp önskade vi varandra GOD JUL och tog oss hem i den vintervita kvällen.

Medlems/höstmöte 10/11 2021

Ben och Dorrit Olander inledde mötet med en "Stadsvandring på plats". Bildspel tog oss runt i Halmstad och uppmärksammade byggnader och konstverk och berättade dess historia. Intressant föreläsning. Efter kaffepaus ledde Gun Yström från PRO Samorganisationen mötet. Föreningens framtid diskuterades. Det kom fram förslag hur vi ska arbeta vidare för att föreningen ska finnas kvar. Mötet avslutades med lotteri.

Guidad visning på Hallands Konstmuseum 27/10 2021

En grupp medlemmar besökte det ombyggda museet som numera heter Hallands Konstmuseum. Kunnig guide visade runt och berättade hur processen med ombyggnaden gått till . Nytt - modernt med återknytning till halländsk tradition men med nya material. Mycket intressant guidning.

Text

Pizzakväll 22/10 2021

22 medlemmar träffades i Bygatans Kvartersstuga denna höstfredagskväll. Örjan Persson från festkommittén hälsade välkommen. I väntan på att pizzorna levererades blev det gemytligt småprat. Pizzorna var välsmakande och alla blev garanterat mätta. Mats Jönssons musikkryss vållade inte så mycket huvudbry utan att det fick deltagarna att stämma upp i allsång. Till kaffet berättades det flera roliga historier. Bland alla som svarat rätt på krysset lottades Eva Kärrstrand, Mats Persson och Marianne Andersson som fick Trippelskrapslotter i pris.

Årsmöte 30/6 2021 i Folkparken

Det duggregnade men detta hindrade inte att efter långt uppehåll åter samlas till möte. Charmige Edward C Johansson fick använda bakluckan på sin bil som uppställningsplats för att rädda sin utrustning och framför denna underhöll han med Country och Rockn´Roll låtar.

58 medlemmar deltog i mötet som leddes av Mats Persson. Lillemor Ahlkvist har efter mer 10 års tid som ordförande avsagt sig omval. Tyvärr fanns ingen som var villig att ta över som ordförande. Detta innebär att föreningen ev måste läggas ner. Styrelsen arbetar vidare tills formellt beslut om nedläggning verkställts. Efter mötet grillade Örjan Persson korvar på löpande band.

PRO:s Nationella Friluftsdag 21/10-2020

Tipspromenad i Folkparken

Tipspromenad i Folkparken

Ytterligare bilder från Friluftsdagen

Marianne Larsson blev vinnare på tipspromenaden

Marianne Larsson blev vinnare på tipspromenaden

Text