Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Gotland

Klassegrarna Björn, Lisbeth och Anders Foto Rolf Enström

Kategorier:
Gemenskap & aktiviteter
Publicerad:

DM/RM i Golf

PRO Gotland har spelat golf på När GK.

Måndagen den 23 augusti spelades ett kombinerat mästerskap i golf för PRO-are på När GK. På grund av pandemin så blev det inget spel år 2020, men i år är det ett litet annorlunda upplägg under en golfvecka 23-29 aug. Distrikten anordnar DM valfri dag och i stället för att åka i väg på ett gemensamt riksmästerskap tävlar klassvinnarna i varje distrikt mot de andra distrikten om bästa sammanlagda resultat.

Så en strålande sensommardag träffades 24 förhoppningsfulla och golfsugna spelare till tävling, fördelade på nio i Damklassen, sju i H-74 och åtta i H75+. Vår nya Golfansvariga i distriktet Britt Karlsson hade lagt upp tävlingen och skött bestyret runtom alldeles exemplariskt med gemensam lunch och prisutdelning efteråt.
Tävlingen spelades som slaggolf. Spelet flöt på bra i trebollar på en välskött men, så här i eftersäsong något sliten bana. Men all heder till banarbe-tarna med greenkeeper som kämpar på. Som vanligt så gick eftersnacket högt före prisutdelningen och många var nöjda, en del kanske lite mindre nöjda.

De tre bästa resultaten i varje klass blev:
Damer
1 Lisbeth Gränsmark 69 slag
2 Boel Klasson 75 slag SHCP
3 Inger Pettersson 75 slag

Herrar -74
1 Björn Pettersson 68 slag
2 Berth Svensson 72 slag
3 Matti Vuorinen 73 slag

Herrar 75+
1 Anders Kraft 70 slag
2 Per-Åke Ekelöf 71 slag
3 Tage Ansén 75 slag SHCP

Text: Kraft´n