Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Distrikt Gotland
Kategorier:
Pension
Publicerad:

PRO fyller 80 år och startar namninsamling för högre pensioner

Hej!

I mars månad för 80 år sedan föddes PRO.

PRO startades främst av två skäl. Det första handlar om att dåtidens pensionärer skulle kunna ha en pension att leva på. Det andra handlar om gemenskap – att pensionärer tillsammans skapar meningsfulla aktiviteter. Det var angeläget då och är fortfarande lika viktigt idag.

Mycket har hänt på de 80 år som passerat sedan PRO bildades, men frågan om att alla ska kunna leva på sin pension har funnits med under hela PRO:s livstid. I pensionsfrågan har vi också nått stora framgångar. ATP-systemet räknar vi till dem, men också flera aktuella förbättringar av dagens pensionssystem: Höjd garantipension, höjt bostadstillägg, inkomstpensionstillägget som infördes i höstas och att den orättvisa skatteklyftan mellan lön och pension nästan är borta. Men vi är långt ifrån nöjda och de senaste åren har pensionerna till exempel halkat efter lönerna. Det accepterar PRO inte.

Därför är den absolut viktigaste frågan just nu är att inkomstpensionen måste höjas. Idag får många pensionärer mindre än hälften av den lön de tidigare haft i inkomstpension. Vi menar att alla måste kunna leva på sin pension. För att det ska bli möjligt måste mer pengar tillföras pensionssystemet. Nu när PRO fyller 80 år startar vi därför en namninsamling om detta och jag hoppas självklart att både dagens och morgondagens pensionärer kommer att underteckna den!

PRO - Höj den allmänna pensionen!

Vänliga hälsningar,
Christina Tallberg

P.S. Läs gärna mer om vad PRO tycker i pensionsfrågan i den här dagsaktuella debattartikeln. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Text: Christina Tallberg