Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Kaprifolen

Välkommen till Kaprifolen

Vi är en vital förening på Tjörn, som startade 2003. I dagsläget är vi c:a 400 medlemmar. Tillsammans skapar vi en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.Vi träffas oftast i klubbstugan vid Toreplan, Sundsbyvägen 175 Hjälteby

Målning av klubbhuset Toreplan

Tisdag 16 augusti kl. 10

Medtag eget fika

Välkomna

 

Resa till FALBYGDEN 24 augusti

Vi startar med buss från Kållekärr kl. 8.00

Under färden stannar vi för kaffe och fralla på Tre älgar.

Vi besöker FALBYGDENS STRUTS där vi får guidning.

De har en gårdsbutik med filé, biff mm även speciella produkter av olika slag från struts.

Lunch och guidning på ÅSLE TÅ upplevelsemuseum. Här ligger Sveriges störst samling backstugor på sina ursprungliga platser i unik historisk miljö. Att stiga in i stugorna för dig tillbaka i tiden.

Vi besöker även Falköpings museum. Där ser vi bla Sveriges äldsta hund och Hallonflickan i en utställning.

Slutligen gör vi ett shoppingstopp på FALBYGDENS OST.

Pris för resa, guidningar, kaffe och lunch 830:- per person.

För info och anmälan senast den 22 augusti, kontakta:

Wera Nicklasson 0733 20 11 03

Alf Hansson 0705 69 41 64

Grillfesten på Toreplan den 7 juli 2022

I skönt sommarväder, njöt vi av fin musik av ”Daga och Rolf”. Vi åt lite grillat, kaffe och kaka och frukt och trivdes tillsammans med vänner och bekanta.

Ett varmt tack till alla som kom och bidrog till den goda stämningen.

Styrelsen i PRO Kaprifolen

Fler bilder finns "Här" Pdf, 689.8 kB.

-------------------------------------

Musik i Sibräcka Det blev en trevlig och glad eftermiddag med en härlig samling PRO pensionärer från Pro Tjörn och Pro Kaprifolen. Vi fick njuta av Trebellos musik från vår ungdomstid. Det bjöds på landgång, kaffe och kaka. Dagen blev mycket uppskattad. Så vi hoppas att Trebello kommer tillbaka och då kanske bjuder upptill dans.

-------------------------

Medlemsmötet med Tjörns sparbank den 17 mars.

Vi fick en bra och tydlig information om framtidsfullmakt, och vikten av hur värdefullt dokumentet är för våra närstående. Vi talade om BankID, som många tycker är besvärligt, men som är en otroligt viktig handling i vårt moderna samhälle. Säkerheten är mycket hög, så länge du själv inte lämnar ut den till någon.Vi fick också information om, att vid en försäljning av bostad och inköp av en ny, så kan banken alltid hjälpa till för att göra affären bra för oss. Bankens tjänstemän kan alltid hjälpa till i de flesta lägen då det gäller ovanstående ärenden.

Ett varmt tack till Mattias Cedergrund och Lena Rohlén

Medlemsmötet om Vård och äldreomsorg på Tjörn 21 april

Lilian Hansson inledde med att berätta hur verksamheten i stort ser ut och verkar. Vilka boenden som finns och verksamheten på dem. Vi var imponerade av hur man tänker idag. På hur varje individ har möjlighet att beskriva sina önskemål och behov. Att det är ett samarbete mellan personal och de äldre. Allt för att skapa en så bra miljö som möjligt. Då det fanns flera av åhörarna som arbetet inom äldreomsorgen, var det en positiv upplevelse.Tjörns kommun har också satsat mycket resurser på att utbilda personalen samt ge möjligheter till att arbeta heltid. Vilken ger en bra kontinuitet i verksamheten. Det arbetas med sk träffpunkter för äldre som bor hemma. Att det skall finnas tillgängligt oavsett var på ön man bor. På Tjörn finns en omfattande hemtjänst med ca 100 personer som varje dag hjälper de som bor hemma.

Lilian Hansson, Sara Johansson och Linn Leidersdorff berättade med glädje och positivitet om sitt arbete och vi fick känna av deras arbetsglädje med alla äldre.

Så ett varmt tack till er!

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Vård & omsorg

  Nog med smygbesparingar! PRO kräver 10 miljarder till äldreomsorgen

  I höst är det val. Då är det är dags att utkräva politiskt ansvar för att garantera miljoner pensionärer rätten till ett tryggt och värdigt liv. En av de stora frågorna i valet blir hur kommunerna ska komma till rätta med de stora bristerna i äldreomsorgen. Därför kräver PRO att resurserna till äldreomsorgen ökar med minst 10 miljarder per år under kommande mandatperiod.

 • Övrigt

  Åsa Lindestam ny ordförande för PRO

  – Jag är mycket stolt över förtroendet att få leda en av Sveriges största folkrörelser. PRO är en stark röst i samhällsdebatten och den största sociala mötesplatsen för pensionärer i Sverige, säger Åsa Lindestam, nyvald ordförande i PRO.

 • Övrigt

  Politikernas hälsningar till PRO:s medlemmar

  Kongressen 2022 pågår för fullt och Sveriges statsminister Magdalena Andersson och Moderatledaren Ulf Kristersson har skickar varsin hälsning till PRO:s medlemmar.

 • Övrigt

  Christina Tallbergs sista framträdende i PRO Tyresö

  – Att vara ordförande är så mycket mer än att leda möten och arbetsutskott. Det är så många möten men spännande personer. Jag har alltid känt sån stolthet som ordförande i PRO att företräda alla våra medlemmar.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet