Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Förening Björklinge

Välkommen till PRO Björklinge!

Vi är en vital förening med i dagsläget nästan 210 medlemmar, som tillsammans skapar en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje och hälsa.

Hemsidan är under uppbyggnad och kommer att kompletteras successivt. Se kommande evenemang under rubriken OM OSS, evenemang.

PRO Allvetartävling gick av genomfördes den 14/2. Vårt lag vann över PRO Vattholma med 1 poäng och gick därmed vidare i tävlingen. Du är välkommen att heja på vårt lag (Göran, Inga, Gerd och lagledare Christina) vid nästa tävlingstillfälle. Vid deltävling 2 den 21/4 kommer vi att möta PRO Vittinge-Morgongåva och Svartbäcken Lag 2 och tävlingen sker hos PRO Vittinge-Morgongåva. Adress meddelas senare. Distriktsfinalen går av stapeln den 31/5.

Nu börjar vi med vårterminens aktiviteter
Måndagar kl 10.00 Läsecirkel, ledare Gunn Helin.
Tisdagar kl 10.00 kortspel/Shuffleboard/ Inomhusboule.
Fredagar kl 10.00 Sånggruppen, ledare Siv Ericsson.
Vi fikar ungefär kl 11.00 så tag med eget fika.

23 mars mellan kl 10.00 - 14.00 Förmiddagsbio i Gränby Centrum. Filmen heter EN DAG KOMMER ALLT DET HÄR BLI DITT, skådespelare bl a Peter Haber och Suzanne Reuter. Lunch efteråt på O´Learys. Paketpris 225 kronor. Anmäl dig till Gunn Helin 070-443 47 33 senast 22/3.

17 april mellan kl 10.00 - 14.00 Förmiddagsbio i Gränby Centrum. Filmen heter "Dag för dag" , skådespelare bl a Tomas von Brömsen, Sven Wollter och Marianne Mörck. Lunch efteråt på O´Learys. Paketpris 225 kronor. Anmäl dig till Gunn Helin 070-443 47 33 senast 8/4.

30/3 Trivselträff, även icke medlemmar är välkomna
13/4 Vårstädning inne
21/4 Vårknyt
11/5 Medlemsträff/Sillunch kl 12-16
25/5 Vårstäd ute kl 10-14
8/6 Friluftsdag
17/8 Friluftsdag kl 10-15
31/8 Höststäd
15/9 PUB-kväll kl 17-22
12/10 Trivselträff, även icke medlemmar är välkomna kl 12.30-16
16/11 Medlemsträff kl 13-16
9/12 Julfest

Uppdaterat 21/3-23

Text

Text

Kommande aktiviteter

Vi kunde inte hitta några kommande aktiviteter just nu.

 • Övrigt

  Hjälp SVT att bli mer tillgängligt

  PRO driver på för att SVT ska bli mer tillgänlighetsanpassat. För en tid sedan träffade vår förbundssekreterare Johanna Hållen Hanna Stjärne, som är VD på SVT, och nu inbjuds PRO:s medlemmar att delta i en särskild enkät.

 • Övrigt

  Gratis brandskyddsutbildning med PRO och FRIS

  FRIS, föreningen räddningskårer i samverkan, har med stöd av MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram brandskyddsutbildningar för äldre. Utbildningarna har gjorts i samarbete med PRO.

 • Vård & omsorg

  Låt inte äldreomsorgen betala notan i lågkonjunkturen

  I veckan släppte Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin ekonomirapport. SKR slår fast att det blir bistra tider med ekonomiska underskott i en majoritet av regionerna och flera kommuner nästa år. Rapporten pekar också ut utmaningar inom kompetensförsörjningen särskilt inom äldreomsorgen. PRO kräver nu att regeringen agerar.

 • Övrigt

  PRO vill ha mer tillgänglighet i SVT

  Igår deltog PRO:s förbundssekreterare Johanna Hållén på möte med SVT och de andra stora pensionärsorganisationerna. PRO träffade bland andra Hanna Stjärne; VD på Sveriges Television och lyfte pensionärernas perspektiv på public service.

 • Vård & omsorg

  Ny PRO-rapport om äldreomsorgen: Lägstanivå eller livsglädje?

  Många svenskar oroar sig över vården av anhöriga äldre och sin egen ålderdom. Trots de brister i äldreomsorgen som pandemin tydliggjorde så det är det väldigt tyst från våra politiker. PRO vill få ett slut på denna tystnad och åter sätta frågan på dagordningen. Därför släpper vi nu en rapport med fem åtgärder för att skapa en äldreomsorg med hög kvalitet som är likvärdig över landet.

 • Övrigt

  PRO: Äldre kvinnor utsätts också för våld!

  Idag på internationella dagen mot våld mot kvinnor vill PRO lyfta de äldre kvinnornas perspektiv. Det finns mycket forskning om våld mot kvinnor, men ofta rör forskningen inte äldre kvinnor. De få studier som ändå finns om äldre kvinnor visar detsamma som gäller vid våld mot kvinnor i yngre åldrar. Det vill säga att våldet är grövre, ofta upprepat och att det innebär svårare skador än det våld män utsätts för.

Alla nyheter

Bli medlem i PRO

Tillsammans ser vi till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

2019

Läs mer om PRO

Medlemsförmåner:

 • Pro medlemsresor
 • Utvecklande studier
 • Fri datasupport
 • PRO mastercard
 • Försäkringar
 • Billigare resor
 • Samhällspåverkan
 • PRO mervärde
Bli medlem!

Trippelskrapet

 • Sex årliga miljonvinster.
 • Vinst på var fjärde lott i snitt.
 • Viktig inkomstkälla för PRO-föreningar.
 • Gör det möjligt för PRO att hålla nere avgifterna.

 

Bli kund här

Läs mer om Trippelskrapet