Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Vinnarna i PRO vetarna, lag Alingsås försvarar

PRO Alingsås försvarar segern från förra året. Foto: Anneli Nygårds

PROvetarna - den populära frågesporten

PRO:s frågesportstävling PROvetarna är en av våra mest populära aktiviteter. I många föreningar har man kontinuerlig verksamhet men under våren drar de lokala tävlingarna i gång.

Mästerskapet genomförs sedan i distrikts- och regionfinaler samt en riksfinal. Distriktsfinalerna ska vara avklarade senast 10 juni då det är sista dag för anmälan till regionfinalerna.

Regionfinaler och riksfinal

Alla distriktens vinnande föreningslag är välkomna att delta i regionfinalerna. De genomförs 1 september samtidigt på fem platser runt om i landet. De tävlande får svara på samma frågor som levereras i förslutna kuvert. Vinnande distriktslag får sedan inbjudan till riksfinalen som går av stapeln 1 november i Stockholm. Frågor och svar från region- och rikstävlingarna publiceras i PROpensionären efter finalerna.

Inbjudan

Fullständig inbjudan till regionfinaler och riksfinal skickas ut till distrikten samt deltagande lag.

2021 års final

På grund av pandemin fick förra årets riksfinal i frågesportstävlingen PROvetarna skjutas upp till den 17 maj. Tävlingen där fem föreningslag tävlat sig via distriktsuttagningar och regionfinaler för att i riksfinalen göra upp om vem inom PRO som vet allra mest om det mesta. Förutom PRO Alingsås deltog även tremannalag från PRO Kristianstad, PRO Visby, PRO Enköping och PRO Torvalla.

Läs mer om hur det gick i tävlingen på nyhetssidan.