Vi stödjer inte din webbläsare!

Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare för en bättre upplevelse.

Riksmästerskap i Boule

Foto: Ola Nilsson

PRO:s riksmästerskap i boule på Gysinge Herrgård

Efter några års uppehåll genomfördes årets riksmästerskap i boule åter på Gysinge Herrgård. Helgen 17–18 september samlades gräddan av PRO:s boulespelare för att göra upp om vilket distrikt som vaskat fram det bästa tremannalaget.

Efter första dagen såg det bra ut för lagen från PRO Gotland, Gävleborg och Kalmar län som var obesegrade. Då Gävleborg förlorade andra dagens första match blev det de två andra lagen som gjorde upp om vinsten. Det blev en spännande upplösning på tävlingen med resten av deltagarna som publik. Gotland vann med två poäng och blev slutlig vinnare före Kalmar län och Skåne som tog sig in på en tredjeplats.

Härligt höstväder i Gysinge

Mästerskapet avgjordes i varierande höstväder – från molnigt med duggregn till klart och soligt. Inget dåligt väder kunde dock stoppa spelarna att trivas och ha roligt på och utanför banorna. Sammanlagt kom 23 distriktslag till start som alla vunnit sina respektive distriktsuttagningar. Lagen fick uppleva ett något upprustat Gysinge Herrgård där de nya ägarna satsat på fräsch inredning. Inte minst i Café Udden där majoriteten av måltider och samkväm genomfördes. Lunch, middag och den traditionella ostbrickan på lördagskvällen.

PRO:s boule-expert Nils Ekander var tävlingsledare och såg till att spelarna höll sig till reglerna. Till sin hjälp hade han personal från PRO:s riksorganisation som höll koll på poängen och att allt flöt på under dagarna. Tävlingarna avslutades med lunch och prisutdelning med medaljer, presentkort och den åtråvärda bucklan. Ett vandringspris som nu får besöka Gotland till nästa års riksmästerskap.

Läs hela resultatet från PRO:s riksmästerskap i boule här! Pdf, 74.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Sol-Britt Sjöberg från PRO Köping och Västmanland hade full koll på klotet.

Sol-Britt Sjöberg från PRO Köping och Västmanland hade full koll på klotet.

Vinnarna

Vinnarna från PRO Byggfacken och Gotland. Stig Pettersson, Ingvar Ahqvist och Evor Pettersson spelade allra bäst när det gällde och blev årets riksmästare i boule. Grattis!

Gysinge Herrgård visade sig från sin bästa sida när solen tittade fram mellan träden utanför smedjan

Gysinge Herrgård visade sig från sin bästa sida när solen tittade fram mellan träden utanför smedjan