A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Valet 2018

Vi har lyssnat på era åsikter – här är frågan PRO kommer att driva i valet 2018

Christina Tallberg, ordförande PRO. Christina Tallberg, ordförande PRO.

Över 4.000 personer svarade på vår enkät: vilken fråga tycker du är viktigast i valet 2018? Med förkrossande majoritet segrade frågan om höjd allmän pension - vilket är den fråga vi nu tillsammans ska driva i valet.

Ladda ned kampanjmaterialet på intranätet: pro.se/Intranat/Valar-2018

Våra medlemmar och vår enkätundersökning gav oss ett tydligt svar på vilken fråga vi ska driva i valet.
– Vi ska tillsammans på allvar utmana föreställningen om att det inte går att göra något åt den allmänna pensionen, eller att frågan är låst på grund av att allt som rör pensionssystemet kräver att regeringspartierna och de borgerliga oppositionspartierna är helt överens, säger Christina Tallberg, ordförande för PRO.

Ambitionen är att driva en bred kampanj där så många som möjligt av PRO:s medlemmar engagerar sig. För att verkligen skapa tryck i frågan är det viktigt att även yngre och yrkesverksamma förstår att pensioner är något som också berör dem och att de är beredda att ställa sig bakom PRO:s budskap.

– Pensionsfrågor är viktiga för alla. Det finns en utbredd attityd att man inte behöver bry sig om pensionen förrän man själv närmar sig pensions-åldern. Det är ett feltänk. Hur skulle det se ut om vårdfrågor bara skulle engagera redan sjuka? Valupptakten sker i form av möten över hela landet närmaste tiden. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.