Meny

VINNARE

Träffa några av våra vinnare

Birger vann en miljon
1 000 000 kr

"Jag är så lycklig!"

 Det höll på att inte bli någon vinst för Birger, som prenumererar på skraplotter från Trippelskrapet. Utan att veta om vilken rikedom som dolde sig bakom skrapmassan tappade han bort de oskrapade lotterna – två gånger!

– Jag håller på att flytta och det är kartonger och papper överallt. Jag flyttade undan lotterna och plötsligt var de borta! När jag hittade dem igen la jag dem bland lite viktiga papper men på något sätt försvann de igen.

När de dök upp en tredje gång passade han på att skrapa dem – och därefter var han väldigt noga med att hålla koll på framförallt en av lotterna. På den stod summan 1 000 000 kronor tre gånger.

– Jag räknade nog att det var tre stycken minst en miljon gånger också! Säger Birger med ett skratt.

Pengarna kommer väl till pass för den pensionerade busschauffören Birger.

– Jag håller på att bygga en stuga, men bygget har dragit ut på tiden på grund av att min hustru gick bort och att jag har haft hälsoproblem. Men nu kan jag ta in hjälp för att få den helt klar! Sen får vi se om det räcker till något mer. 

Bernhards fru skrapade fram den otroliga summan
1 000 000 kr

Storvinst gick till Bernhard

En gång i månaden dimper det ner åtta trippelskrapslotter till Bernhard i Trelleborg som han och hans fru skrapar tillsammans. Men just den här månaden skulle det bli lite mer än 25 kronor och en ny lott.
- Min fru skrapade lotten, men vi trodde inte på vad vi såg. Vår son kom och vi räknade beloppen säkert 20 gånger!

Det är en väldigt glad Bernhard som öppnar dörren när Trippelskrapet hälsar på med blommor och fika. 
- Såna pengar har man ju aldrig haft, det är helt otroligt, skrattar han och tar emot sin stora vinstcheck.

Även om det bara var några veckor sedan som pengarna syntes på kontot har Bernhard full koll på vad han vill göra för vinsten.
- Nu vill vi köpa nya möbler! Vår säng är en gammal Ikea-säng som sett sina bästa år. Nu har vi råd att byta upp oss. I vardagsrummet ska vi också byta ut möblerna.

Han fortsätter prata om PRO.
- Jag har varit med i PRO länge och brukar gå till lokalen som finns här. Trippelskrapet gick jag med i för något år sedan - och det betalade sig snabbt!

Börja med att fylla i din e-postadress

Birgit vann 75 000 kronor på sin lott i Trippelskrapet
75 000 kronor

Det känns skönt att unna sig något nytt!

När Birgit Saldert gick i pension fick hon en present av sin mamma. Det var en lott i Trippelskrapet där en vinst på 75 000 kronor gömde sig.

– Det kändes som att en liten ängel visste vad jag behövde.

Birgit Saldert satt hemma hos sin mamma och drack kaffe. Hon hade fått en lott från Trippelskrapet i ”gå i pension-present” av sin mamma och idag var det dags att skrapa den. Hon skrapade fram tre lika på beloppet 75 000 kronor men trodde inte att det var sant. Hon lade undan lotten och fortsatte fika.

– Plötsligt ropade min mamma ”men du har ju vunnit!” Mamma hade synat lotten och det var ju faktiskt sant att jag hade vunnit 75 000 kronor, berättar Birgit glatt.

Det dröjde inte många dagar innan hon hade införskaffat ny frysbox och ny tvättmaskin.

– Det är viktiga saker man behöver och det känns skönt att unna sig något nytt, säger hon.

Birgits stora intresse är att sy, och ibland åker hon iväg på sy-lan. Då träffas omkring 30 personer en hel helg och syr, dricker kaffe och pratar.

– I vanliga fall brukar jag åka hem på kvällen, men sist unnade jag mig faktiskt att bo på hotell fast än det är så nära. Det kändes så bra! Nästa gång tror jag att jag åker till Halmstad på sy-lan. Det blir nog hotell då också, säger Birgit.

Till jul tänker hon överraska sina barn och barnbarn.

– De vet inte ännu att jag har vunnit pengar. I år ska de alla få ett par hemstickade sockor och ett kuvert med en rejäl slant i, avslutar Birgit.

Kenneth vann 75 000 kronor
75 000 kronor

Fortsätter det så här är jag kvar i Trippelskrapet!

Hemma i lägenheten, strax utanför Stockholm, skrapade Kenneth sin lott från PRO Trippelskrapet. Han uppfattade inte först att han faktiskt vunnit 75 000 kronor utan la lotten i sin ficka. Där låg den i flera veckor tills han bestämde sig för att kolla upp det hela.

Nu är han nyss hemkommen från Dallas, Texas i USA där han varit tillsammans med sin före detta fru.
– Jag bjöd henne på en del av resan. Det var ett väldigt häftigt resmål, dit kan jag verkligen rekommendera andra att åka, berättar Kenneth.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.