Välkommen till PRO:s Folkhögskola i Gysinge

PRO:s Folkhögskola i Gysinge finns på Gysinge Herrgård PRO:s Folkhögskola i Gysinge finns på Gysinge Herrgård

Här är skolan för dig som avslutat ditt yrkesverksamma liv, är nyfiken och vill lära mer och nytt tillsammans med andra.

Man lär så länge man lever!

PROs folkhögskola i Gysinge är vackert belägen intill den brusande Dalälven. Här kan du gå korta veckokurser eller en längre allmän kurs. Du bor på skolans trivsamma internat och äter dina måltider i det renoverade orangeriet. På din fritid kan du vandra på kulturhistorisk mark.

Lär dig data eller ta en svängom
Vi har ett brett kursutbud. Vi vänder oss särskilt till dig som är 55+ men skolan är öppen för alla. Här kan du lära dig Linedance, spela munspel, porträttmålning, data och mycket, mycket mer. Vi har olika ledarutbildningar såsom reseledare och gymnastikledare.

Kålpudding, potatis och lingonsylt...
Vi är stolta över vår matsedel som innehåller många husmansrätter som till exempel klassisk kålpudding, fläsk med löksås, ärtsoppa och pannkaka m m. Vår matsal är inhyst i det gamla orangeriet från 1790. Vår lunchmatsal är även öppen för utomstående.

Spännande kulturhistoria
Vår folkhögskola har gamla anor från järnbrukstiden. Här gjordes stångjärn under stormaktstiden och vi kan se rester från en äldre masugn. De byggnaderna där idag internatsgästerna bor är från 1800-talet.

Välj en kurs och kom till Gysinge och den fina miljön!

 

PROs Folkhögskola  - är öppen för alla

och har PRO - Pensionärernas Riksorganisation som huvudman

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.