Välkommen till en folkbildningsvår!

Kristin Spolander, rektor på PROs Folkhögskola Kristin Spolander, rektor på PROs Folkhögskola

I snart 50 år har PRO bedrivit folkhögskola och folkbildning i Gysinge intill Dalälven med en filial i Solna. Det är en folkhögskola, öppen för alla oavsett ålder eller medlemskap. Men, seniorprofilen är förstås tydlig på PROs folkhögskola!

2017-10-20  

Jag, Kristin Spolander, som ny rektor på folkhögskolan, vill att folkhögskolan ska vara en mötesplats för utveckling och gemenskap för dig som senior och för alla PRO-föreningar och distrikt. När vårens kurser startar upp kan vi också med glädje hälsa välkommen till en nyrenoverad huvudbyggnad, vår Herrgård.

Årligen deltar omkring 4 000 kursdeltagare i folkhögskolekurser i Gysinge och 200 i filialen i Solna. Vi hoppas att du i vårens program kan hitta något som intresserar just dig.

I vårens kursprogram finns många olika kurser för dig som förtroendevald eller din förening och ditt distrikt. Här finns kurser med utbildning av föreningarnas styrelser, av ordförande, sekreterare, valberedare och för att utforma hemsidor. Det är ett angeläget kursutbud som vi vill utveckla tillsammans med PRO-föreningar och distrikt för att möta behovet av fördjupad kunskap och kompetens.

Vi hoppas också att du kan hitta någon kurs för din egen utveckling t ex silversmide och möbeltapetsering, datakurser, hälso- och friskvård, målerikurs, spanska, skrivarkurser och dans.

Det är mycket som folkhögskolan har att erbjuda i Gysinges bruksmiljö, med bruset från Dalälvsforsarna, naturpromenaderna och kulturkvällarna. Och kanske det viktigaste av allt både i Gysinge och i Solna, gemenskapen och erfarenhetsutbytet mellan kursdeltagarna när folkbildning är som bäst.

 

Kristin Spolander
Rektor

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.