Röster om skrivarkursen

Skrivarkurserna i Gysinge lockar många deltagare - och i höst startar en distanskurs i hur man skriver om sitt eget liv.

2017-04-07
Här några röster från senaste "Skriv din livsberättelse"

Skriv (din livsberättelse) ditt liv!
Vecka 9 2017 samlades PRO-medlemmar från hela Sverige för en skrivarkurs i Gysinge folkhögskola.
Skolan med dess goda mat, boende och vackra omgivningar är en utmärkt miljö för att avskilt med lärare och övriga deltagare ägna sig åt verktyg, former, upplägg, små skrivövningar och författartips från lärare för skrivande samt egna tankar.
Ett viktigt inslag är synpunkter och utbyten av erfarenheter med övriga deltagare. I slutet av veckan hade flera kommit fram till ämnen för egna kommande böcker.
Deltagarna fick skrivarkursen varvad med kulturella inslag såsom levande klassisk musik, film och klassavslutning som kvällsaktiviteter samt givande möte med flyktingar från olika länder boende på närliggande förläggning.

Loni Söderlind, Obbola

”Skriv din livsberättelse”

är en kurs i PRO:s regi. Den är grundligt genomtänkt i upplägget och ger insikt och fördjupning i skrivandets magi. Inga förkunskaper krävs.
Förutom kunnig och allsidig lärare kan du se fram emot en fantastisk vistelse med älskvärd personal och otroligt hjälpsamma värdar. Du blir vänligt bemött och riktigt väl omhändertagen. Personalen ställer till fullo upp för dig. Om du väljer att bo på anläggningen så har du att se fram emot mysiga och trivsamma rum med sköna sängar.PRO i Gysinge har också kurser för nyanlända blivande svenskar vilket ger dig ett unikt tillfälle att möta och lära känna dem. Kanske leder det till nya bekantskaper, men det stärker också flyktingarna som får lite insikt i vårt sätt att leva, vår kultur.
Tack för denna härliga upplevelse som kursen har gett men också mötet med de otroliga ungdomarna. När jag väntade på bussen hem kom jag i kontakt med en invandrarkvinna och hennes 3 barn. Kan äldsta flickan heta Solima, hennes bror heter Mustafa? Denna lilla tjej (7år?) kunde 5 språk. De hade uppehållstillstånd. Jag glömde vinka till henne när jag stigit av bussen. Ja, kanske möter du någon mor med 3 barn, hälsa från tanten vid busshållplatsen. Försökte hjälpa mamman med bussturtabellen.

Soliga vårhälsningar
Ulla Sjöström, Obbola

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida. Läs alla villkor