PRO:s Folkhögskola har fått ny ordförande

PRO:s nya ordförande Lena Hjelm Wallén PRO:s nya ordförande Lena Hjelm Wallén

Behovet av livslångt lärande för äldre är mycket stort. PRO folkhögskola är unik i världen att möjliggöra just detta. De som har lyckan att delta i kurser i PRO folkhögskolan i Gysinge får dessutom uppleva i en underbar miljö.

2017-10-23 Personligen fylls jag alltid med glädje av att vistas i Gysinges gamla bruksmiljö vid Dalälvens vilda forsar. Det är också härligt att se kursdeltagarna utveckla sina intressen och fördjupa sina kunskaper tillsammans med andra. Folkbildning när den är som bäst! 

Förutom att vända sig till allmänt till pensionärer ska folkhögskolan vara navet i PRO:s utbildning och  erbjuda kurser för föreningsaktiva PRO-are, särskilt genom att  stimulera dem som ska svara för föreningskurser på hemmaplan. Gysinge är som gjort för friskvård  och det är något som efterfrågas allt mer av oss pensionärer. Här går det utmärkt att nyttja naturen i Gysingetrakten. Jag skulle också önska att fler ville fler upptäcka att Gysinge är en upplevelserik plats att turista på. 

Folkhögskolans kurser  måste hela tiden utvecklas för att svara mot behoven inom PRO och hos vår målgrupp av äldre. Vid sidan om att vara folkhögskola vill jag gärna se att anläggningen i Gysinge nyttjas än mer för konferenser och andra evenemang samt att turismen utvecklas.

Jag vet att skolans rektor och personal är besjälade av utveckling varför det är så positivt att axla ordföranderollen i skolans styrelse.

Lena Hjelm Wallén

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.