Dansant i Gysinge

Danssäsongen är i full gång i Gysinge! Premiärdansarna dansade gammaldans en hel vecka och provade över 20 danser. Övriga våren: Linedance, seniordans, bugg och foxtrot! Gysinge dansar och ler!

2017-02-25  

Gysinge dansar och ler!

Ett av PRO:s Folkhögskolas stora kursutbud är dans! Danskurserna avlöser varandra under vintern och våren. Från lokalerna hörs smittande musik. Övriga kursdeltagare i Gysinge förundras över hur dansarna orkar dansa från måndag till fredag dag efter dag. Och dessutom på kvällarna!

Först ut i vår var gammaldans under Kerstin Erssons och Billy Karlssons ledning. Över 20 danser hanns med under veckan: Schottis och hambo förstås, men också mazurka, pariserpolka, Ålandsschottis, snoa, Salavalsen, seniorhambo och en stunds tango! Och till levande musik i form av sörmländske Billys dragspel!

Danskursandet  har fortsatt i Gysinge med både linedance och frigörande dans. Under mars arrangeras kurser i "Standard pardans" och i bugg och foxtrot. Senare i vår round dance med Christina Lundahl Ekholm som lärare som så många gånger förr, i midsommartid seniordansveckor med internationell inriktning.

En titt i sommarprogrammet avslöjar också en prova-på-dansvecka i början av juli med smakprov på gammaldans och modernt.

Så Gysinge dansar och ler inte bara på folkhögskolekvällarna!

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.