A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Om PRO

PRO söker sakkunnig inom pensionärers ekonomi

Vi söker dig som vill arbeta för att förbättra äldre personers livsvillkor i Sveriges största pensionärsorganisation.

Pensionärernas Riksorganisation, PRO, påverkar och gör skillnad i frågor som är viktiga för pensionärer. Vi är en intresseorganisation och mötesplats för cirka 330 000 medlemmar. Hos PRO i centrala Stockholm arbetar idag 28 medarbetare. Tillsammans driver vi pensionärernas intressen. Vi har ständigt medlemmen i fokus och arbetar för alla människors lika värde. Som anställd ska du uppleva att du utvecklas över tid och att du får möjlighet att bredda och fördjupa din kompetens. Vi värnar om balansen mellan arbete och fritid. 

Arbetsbeskrivning

Som sakkunnig inom pensionärers ekonomi arbetar du med att bevaka, utveckla och föra fram sakpolitik utifrån PRO:s styrdokument.

Du tar initiativ till opinionsbildning och utåtriktade aktiviteter. Därtill är du PRO:s representant externt på expertnivå, bland annat gentemot media. I arbetsuppgifterna ingår också att företräda PRO i arbetsgrupper och i andra officiella sammanhang samt att svara på remisser. En annan viktig uppgift är att vara ett stöd i sakfrågor till PRO:s ordförande och till pressekreterare och kommunikatörer. Du håller i utbildningar och föreläsningar, främst för PRO:s distrikt och föreningar.

I rollen som sakkunnig rapporterar du till den samhällspolitiska chefen och arbetar på enheten för Opinion och påverkan, tillsammans med andra sakkunniga och kommunikatörer. 

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och flera års erfarenhet av att arbeta med frågor som handlar om pensionärers ekonomi, framförallt pensions- och skattesystemet. Kunskaper om övriga trygghetssystem är meriterande. Du har erfarenhet från att delta i och driva projekt. Du har god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation och/ eller en intresseorganisation. Du har självklart ett stort intresse för frågor om jämlikhet och jämställdhet samt det som rör pensionärers livsvillkor i stort. Meriterande är erfarenhet av att framföra budskap i kortare textformat, exempelvis i bloggar och på Twitter. 

Som person är du strukturerad och har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du samarbetar gärna med andra, tar initiativ och får saker att hända. Du har lätt för att uttrycka dig, både muntligt och i skrift. 

Anställningsform och ansökan

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, vi tillämpar provanställning. Kortare resor inom Sverige ingår. Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan redan idag. Din ansökan med CV skickar du till jobb@pro.se senast den 5 juni. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.