A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO:s studiematerial

PRO har studiematerial inom exempelvis friskvård, hälsa, förtroendeuppdrag, IT, ledarskap, medlemsvärvning och släktforskning.


Intressepolitik 

Ett diskussionsmaterial finns om PRO:s handlingsprogram med fokus på hur ett lokalt intressepolitiskt arbete kan bedrivas. Till det har ett specifikt material släpps om pensionssystemet; en kortare studiecirkel "Tre träffar om...".

Ledarskap
Nu i vår släpptes studiematerialet "Ditt förtroendeuppdrag i PRO", en omarbetad version med mer fokus på ledarskapet. Utöver det lanserades ett handfast material för valberedare och en handledning för studieorganisatörer.

PROsIT

PROsIT är ett studiepaket om IT för medlemmar och förtroendevalda i PRO. I distrikten finns utbildade PROsIT-utbildare som i sin tur utbildar ledare för studiecirklar.

Läs, lär och res
Resor utomlands lockar många medlemmar. Den nya stuidiecirkeln "Läs, lär och res" är ett samarbete mellan PRO:s resebyrå PROmedlemsresor och ABF. 2014 går resan till Prag och Krakow. 

Pensionärsråd
En ny handledning för PRO:s ledamöter i kommunernas och landstingens pensionärsråd har lanserats. Beställ den via vaktmasteriet@pro.se.

Förebyggande arbete
I projektet "Från benbrott till inbrott" finns en handledning om förebyggande arbete, och information om olyckor och brott.

Funktionsnedsättning
Genom projektet "Leva Livet Länge" får äldre med funktionsnedsättningar mod att ta för sig och tillåta sig ett bra och rikt liv. En studiehandledning finns till arbetet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.