A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Utlottning av gratis biobiljetter

Scen från filmen Amazing grace som handlar om Aretha Franklin. Scen från filmen Amazing grace som handlar om Aretha Franklin.

Ta med dig själv och en vän på bio! Biljetter lottas ut till filmen Amazing Grace om Aretha Franklin samt Inna da yard om reggae-musikens kulturhistoria. OBS! Utlottning nu avslutad!

Amazing grace

2019-08-12 Dokumentär | USA | 89 min

Året är 1972, och efter 11 raka listettor tar soulmusikens gudmor Aretha Franklin ton i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Två kvällars konsertmagi som ska förevigas i hennes legendariska livealbum Amazing Grace. På plats finns även Oscarsvinnande regissören Sydney Pollack, anlitad att fånga konserterna på film. Men sedan dess har dessa magiska kvällar förblivit osedda, och först nu - 47 år senare, får de se dagens ljus. Amazing Grace är en upplyftande, atmosfärisk upplevelse som tar dig tillbaka till 70-talets amerikanska gospelkyrkor - en omistlig lisa för själen.

Regissör: Alan Elliott, Sydney Pollack
Utgivningsår: 2019
Medverkande: Aretha Franklin, Reverand James Cleveland
Språk: Engelska

 

Inna da Yard 

Reggae-musikens urfäder återförenas på Jamaica för att spela in en ny skiva. Under lika glatt jammande som i sin ungdom delar de nu med sig av personliga berättelser om reggaens historia som politiskt, social och förenande kraft. De är legender inom sin genre och bjuder på några av musikhistoriens starkaste personligheter – med Judy Mowatt, Kiddus I, Winston McAnuff och Cedric Myton framför kameran är Peter Webbers Inna De Yard en njutbar resa för såväl inbitna fans som noviser.

Regissör: Peter Webber
Utgivningsår: 2019
Medverkande: Ken Boothe, Cedric Myton, Kiddus I.
Språk: Engelska

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.