A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Tantpatrullen demonstrerade för höjd allmän pension i Jämtland

Tantpatrullen poserar vid hamnen i Bräcke. Tantpatrullen poserar vid hamnen i Bräcke.

Tantpatrullen kämpar för en höjd allmän pension och höll i dagarna ett demonstrationståg i Bräcke, Jämtland. "Tanter behöver, mera klöver!" är deras slagord.

2019-07-15 ”Tanter behöver mera klöver” skallade ropen vid Bräcke Marknad en sommardag i Bräcke. Fem damer ur Tantpatrullen kom med tåget och deltog med liv och lust vid marknaden. Efter ett kort anförande från scenen av Birgitta Sevefjord, ordförande i Tantpatrullen, gick ett demonstrationståg genom marknaden förbi ostförsäljare, politiska partier och allt annat som vanligtvis förekommer vid en marknad.

Många damer, för dagen iklädd röd hatt, från Bräcke kommun och närliggande orter deltog i demonstrationståget. Männen höll i stort med och deltog i ropen ”Höj pensionen – när – NU, NU.” Några män framhöll att även de behöver högre pension men fick förslaget att starta en egen protestmarsch ”farbror-patrullen”.

En lyckad dag för PRO Bräcke med stort genomslag bland publiken. Bräcke kommun, som ligger i Jämtland, har cirka 6 000 invånare med Bräcke som tätort. Förslag fanns om att även en tantpatrullen bör bildas i Jämtlands län.

 

FOTO: Inger Breil

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.