A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO:s medlemstidning ökar starkt

PROpensionären ökar i antalet läsare. PROpensionären ökar i antalet läsare.

PROpensionären, Pensionärernas riksorganisations medlemstidning, har ökat antalet läsare med 20 000 personer, eller 9 procent. Dessutom slog tidningen sin annonsbudget för 2019 med hela 1,6 miljoner kronor.

2020-02-18 – Vi genomförde en översyn av tidningens layout och innehåll under förra året. Det är förstås jätteroligt att vi nu fått bevis för att både läsare och annonsörer uppskattade omgörningen, säger Åke Persson, PROpensionärens chefredaktör.

Det totala antalet läsare under perioden 1 september–31 december 2019 var 246 000 (Orvesto Konsument 2019:3). Samma period 2018 var siffran 226 000.

Tidningens inflöde av annonser ökade också starkt under 2019. Den externa samarbetspartnern Annonssäljarna lyckades sälja annonsplats för 1,6 miljoner kronor över budget, som låg på 9,5 miljoner kronor.

– Det är ett tråkigt faktum att många tidningar tappar både räckvidd och annonser idag. Att PROpensionären går emot strömmen och ökar såväl antalet läsare som sålda annonser, och dessutom gör det med så pass mycket, ser jag därför som ett glädjande styrkebesked till både medlemmar och annonsörer, säger Åke Persson.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.