A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO:s Pugh-turné hyllas i Eskilstuna-kurien: "Genialiskt koncept"

Pugh Rogefeldt-turnén nådde Eskilstuna. Pugh Rogefeldt-turnén nådde Eskilstuna.

PRO:s Pugh-turné fick en ordentlig hyllning i tidningen Eskilstuna-kuriren. Läs utdrag ur recensionen nedan.

2018-04-13
Utdrag från recensionen i Eskilstuna-kuriren 13 april.
"Visste ni att PRO står för Pugh Rogefeldts Orkester? Om inte, så vänj er iallafall vid rockröj som börjar trekvart före Gokväll och är avklarat innan Rapports 19.30-sändning. För så ser Pensionärernas Riksorganisations nya, tämligen geniala, koncept ut för att locka till sig nya medlemmar som kan hjälpas åt med att kräva högre pensioner, bättre åldringsvård och försiktigare förskrivning av mediciner.

I vår PRO-turnerar Pugh till tolv städer tillsammans med pensionärernas medlemsansvariga – som river av ett kort budskap till den sittande församlingen innan Pugh tar fram elguran och går loss med ett gäng gamla godingar. För visst har han rätt när han slår fast att det är ”rockgenerationen som sitter här”, de som var med från början och växte upp när rocken fick sitt verkliga genombrott i Sverige.

Lite grånande, men med väldigt mycket spring i benen kvar när det kommer till rejäl rock, sånt som Pugh fortfarande är en fena på. Själv fyller han snart 71, och låter precis likadant som när han som när han för 49 (!) år sedan, som 22-åring, tog hem sin första Grammis för LP:n ”Ja dä ä dä”.

Känslan är att ingen hade haft något emot att kliva upp på stolen heller om inte en stämning av städad eftermiddagsunderhållning vilat över tillställningen. Men gränsen är hårfin, några hetsiga rockrökare till, lite färre tända lysrör i taket – och det kunde ha slutat med både crowd-surfing och vajande ljus från 350 mobiltelefoner innan klockan ens slagit sju på kvällen." 

Utdrag från recensionen i Eskilstuna-kuriren 13 april. 

Det finns fortfarande biljetter kvar till några spelningar. Boka dina biljetter här: www.pro.se/pugh

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.